18 Haziran 2016 Cumartesi

Masa Lambasına Dönüşen iPhone’lar

Telefonlardaki değişim dur durak bilmiyor. Her gün sürekli yeni bir modelle tanışıyoruz ve aldığımız en son model bile çok kısa bir süre içinde “eski” hale gelebiliyor. Hal böyle olunca da sadece yenisini aldığımız için “eski” ye çıkan telefonlar bir köşede öylece bekliyor. Ancak bu farklı tasarım sayesinde artık eski iPhone cep telefonunuzu bir süre daha kullanmanız mümkün.

Ivan Zhurba tarafından tasarlanan bu şık ünite dışarıdan bakıldığında oldukça sade ve basit bir görünüme sahip. Ancak tasarımcı eski iPhone’ları masa lambası ve hoparlöre dönüştüren bu tasarımla sürdürülebilirlikte parlak bir fikir veriyor.

Ivan Zhurba’nın tasarladığı iPhone Lamba, aynı zamanda tasarımının yarattığı akustik etkiyle hoparlör işlevi de görüyor.

Endüstriyel tasarımcı Ivan Zhurba, tasarladığı “iPhone lamba” ile zaten elimizden düşürmediğimiz, neredeyse her iş için bir özelliğini kullandığımız iPhone’lara iki yeni işlev daha kazandırmış.

Köşeli bir “C”yi andıran sade tasarımlı lambanın üst kısmındaki yuvaya, telefonun aydınlatma kısmı açıkta kalacak şekilde iPhone’u oturtuyorsunuz. Tasarım, şekli sayesinde bir akustik oluşturarak aynı zamandahoparlör işlevi de görüyor. Bunların yanında telefon, iPhone Lamba’nın içinde durduğu süre boyunca sarj oluyor.

Bu ürünle gözden düşmüş eski iPhone’ları çöpe gitmekten kurtararak, yeni ve basit işlevlerle değerlendirmek de mümkün olabilir.

Ürün, dört iPhone modeli ile uyumlu : 4, 4s, 5 ve 5c. Zhurba’nın, şu sıralar üç boyutlu baskı ile üretime uygun planlarını satışa çıkardığı tasarımı kwamb.io web sitesinde bulabilirsiniz.





kaynak:http://www.designcoholic.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder