18 Haziran 2016 Cumartesi

Mısır Gevrekli Tavuk Tarifi

Ramazan ayı, en çok misafir ağırlanan aydır ülkemizde. İftar saatine en güzel yemeklerimizi yapmak misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak isteriz. Mısır gevrekli tavuk, değişik bir tarif denemek için oldukça uygun bir seçenek. Hazırlama süresi 30 dk, pişirme süresi de 30 dk. Hem de çıtır pane harçları kadar da ağır olmayan bu lezzeti akşam yemeklerinde tercih edebilirsiniz.


Malzemeler:

– 6 adet tavuk but
– 1/2 su bardağı un
– 1 adet yumurta
– 1/2 çay bardağı süt
– 2 yemek kaşığı çiğ krema
– 1 çay kaşığı tuz
– Göz kararı karabiber

Kaplama İçin Malzemeler:

– 1/2 su bardağı mısır gevreği ( Küçük tane tane parçalanmış)
– 1/2 çay kaşığı pul biber
Not: Şekerli mısır gevreği almamaya dikkat edin.
Not2: Tavuklarınızı pişirmeden önce çeşitli baharatlar ve zeytinyağı ile marine edebilirsiniz.


Yapılışı:

1. Tavuklarınızı fazla deri ve yağlardan arındırdıktan sonra tuz ve baharatlarla lezzetlendirin.
2. Yumurta, süt ve kremayı bir çatal yardımıyla karıştırın. Tavuklarınızı da una bulayın.
3. Gevreklerinizi küçük parçalar haline getirdikten sonra bir kaseyle kenara alın. Una bulanmış tavuklarınızı yumurtalı karışıma buladıktan sonra bol ve kızgın yağda kızartın.
4. Tavuklarınızı kızarttıktan sonra pul biberleri üstüne dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırınınızda 25-30 dk pişirin.
5. Tavuklarınız hazır, soğumadan servis yapın. Afiyet olsun. 

kaynak:http://www.yasamtonu.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder