18 Haziran 2016 Cumartesi

Makaron Nasıl Yapılır?

Kurabiyenin en sevimli hali makaronlar Fransa’dan kalkıp mutfaklarımıza kadar geldi. Yumurta akı, pudra şekeri, toz şeker, badem tozu ve gıda boyası ile yapacağınız kurabiyelerle hem kendinize hem sevdiklerinize lezzet dolu dakikalar yaşatabilirsiniz. 

Ganaj Kreması İçin Malzemeler:

100 gr sütlü çikolata
100 gram krema

Ganaj Kremasının Yapılışı:

Kremasını küçük bir tencereye alıp kaynama başlayınca ocağın altını kapatın.
Kremayı parçalanmış çikolatalar ile birleştirin iyice karıştıralın ve ganaj kremasını 1 saat kadar bozdabında soğumaya bırakalım.



Malzemeler:

90 gr yumurta akı ( 3 orta boy yumurta)
1 buçuk su bardağı pudra şekeri
3 çay bardağı toz badem
2 yemek kaşığı toz şeker
Krema torbası

Yapılışı:

Bir kapta mikser yardımıyla yumurta aklarını çırpmaya başlayın.
Karıştırmaya devam edin ve azar azar toz şekeri ekleyin. Yumurtalar krema şekline gelinceye dek karıştırın.
Renkli bir hamur elde etmek isterseniz istediğiniz renkte gıda boyasını karışımın içine ekleyin. Karışım çırpma teli üzerinden akmayacak kıvama gelene kalana kadar çırpmaya devam edin.
Başka bir kaba toz bademi ve pudra şekerini ince delikli bir süzgeç yardımıyla eleyin. Elediğimiz bademli ve pudra şekerli karışımı kremanın içine dökün.
Bir spatula ile dışardan içe doğru karıştırın.
Karışımınız hazır! Kremayı krema torbasının içine doldurun ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsinin üzerine küçük hamurlar sıkın.
150 derece önceden ısıttığınız fırında 20 dakika pişirin. Dağılmaması için soğuyana kadar tepsiden çıkarmayın.
Hazırlayıp soğuttuğunuz ganaj kremasından bir tatlı kaşığı makaronların arasına sürün ve nazikçe birleştirin.


Püf Noktaları:

Lezzetli makaronlar için bayat yumurta akı kullanın. Birkaç gün önceden ayırdığınız yumurta aklarını buzdolabında bekletebilirsiniz.
Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.
Mutfakta hava akışı olmamasına dikkat edin.
Güzel kabarmış makaronlar için hamurları sıktıktan sonra tepsiyi tezgaha sertçe vurarak oluşan kabarcıkları yok edin.
Çırpma işleminden metal kaşık kullanmayın.
Yumurta aklarını yoğun bir krema şeklini alana kadar çırpın.
Makaronları fırına atmadan önce 30 dakika üzerlerinin kuruması için oda sıcaklığında bekletin.



kaynak:http://www.yasamtonu.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder