11 Haziran 2016 Cumartesi

Ten Rengine Uygun Makyaj Önerileri


Bayanlar için sanki günlük bir alışkanlık haline gelen makyaj, daha güzel ve bakımlı olmanın ilk noktasıdır. Ten rengine göre makyaj yapmanın yararları günlük yaşamda daha harika bir görünüme kavuşmakla kendini belli eder. Ayrıca da ten rengine uygun makyaj yapmanın en püf noktası kesinlikle uygun renkler tercih etmektir.

Buğday tenli bayanların özellikle dikkat etmeleri gerek nokta bej tonlarına sahip olan bir fondöten kullanıldıktan sonra asıl makyajlarına başlamalılar. Ayrıca da bronz kahve renklerdeki gölgelendirmelerle yüz hatlarınızı belirginleştirebilirsiniz. Özellikle teninizin renk uyumunu bozmamak adına yoğun renk kullanmaktan kaçınmanızı öneririz. Buğday tene sahip olan bayanlar bilhassa pembe tonlarındaki rujlardan kaçınmalılar, zira bu ton dişlerinizin sarı görünmesine neden olabilir. Sizlere önerim daha çok böğürtlen, karamel ve hafif kırmızı tonlarını kullanmanızdır. Bunlarla birlikte bir de kakao renklerine sahip göz farlarıyla gözlerinizde derinlik kazandırabilirsiniz.

Esmer tene sahip olan bayanlarımız daha çok kahve, bronz ve çikolata tonlarını rahatlıkla kullanabilirler. Ayrıca da göz makyajlarında koyu tonları tercih ederse daha güçlü bir etkiye sahip olabilirler. Bunlarla birlikte esmer bayanlar toprak, koyu yeşil, koyu mavi ve füme gibi renklere sahip olan far tonlarını da kullanabileceklerini söyleyebiliriz. Özellikle günlük makyajlarında mat görünümlü, açık renkli ve hafif sedefli gibi farları kullanmalarını öneririz. Bilhassa uygulayacağınız fondötenin ten renginize uygun olmasına dikkat etmeniz gerekir, aksi durumda yüzünüzdeki fondöten hem çirkin görünmenize neden olacak hem de sanki bir maske takmış gibi görünecektir. Dudaklarınıza ruj sürmeden önce rujunuzun renk tonuna yakın bir dudak kalemiyle dudak çizginizi belirginleştirdikten sonra rujunuzu sürebilirsiniz. Sizlere önerim günlük makyajınızda nüde, şeftali ve pembe ruj renklerini kullanmanızdır.

Açık tenli bayanlarımızın ciltleri çok hassas olduğu için kesinlikle makyajdan önce UVA ve UVB korumalı güneş kremlerini kullanmaları gerekiyor. Fondöten tercihlerini öncelikle hafif pembelik içeren renk tonlarını seçerek hem ciltlerine canlılık hem de renk takabilirler. Ayrıca dayanaklarında gülkurusu veya pembe tonlarına allık kullanmaları daha iyi olacaktır. Bununla birlikte simsiyah bir rimel tercih etmek yerine kesinlikle koyu kahve tonlarına sahip olan rimel kullanmalarını gerekir. Zira bu şekilde daha doğal bir görünüme kavuşabilirsiniz.

kaynak:http://www.ciltrehberi.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder