13 Haziran 2016 Pazartesi

Soğuk Kış Aylarında Cildi Koruma Yolları

Kış geldi kapımıza dayandı. Güneş yüzünü bir gösteriyor, bir göstermiyor. Değişen bu havalarda cildimiz tahriş oluyor ve havaya uyum sağlayamıyor. Cilt kuruyor ve el çatlamaları, dudak çatlamaları gibi sorunlara neden oluyor. Peki ciltte ki bu çatlamalardan ve kurumalardan nasıl korunabiliriz?


Kışın kalın giysileri tercih ederiz. Yünlü, deri ve sentetik gibi giysiler ciltte hassaslık yaratabilir ve bu durum cildin kızarmasına ve tahriş olmasına neden olabilir. Cilt böyle zamanlarda nem kaybeder. Cilt tipinize uygun nemlendirici kremleri kullanarak cildin nemlenmesini sağlayabilirsiniz. Her duştan sonra uygulayabilirsiniz. Seçeceğiniz nemlendiricilerin anti alerjik olmasına özen gösteriniz.


El Bakımı

Ellerin çatlamasına engel olmak için vazelin veya gliserin içeren el kremlerini tercih edebilirsiniz. Ayrıca eldiven kullanarak soğuk havanın ellerinize temas etmesine engel olabilirsiniz.

Ayak Bakımı

Kış aylarında kalın çoraplar tercih edilir. Bot ve çizme kullanılır. Bu tercihler uzun süre ayaklarınızın havasız kalmasına neden olur. Havasız kalan ayakların topuklarında sertleşmeler olur. Ayrıca mantar enfeksiyonlarına zemin hazırlar. Mantar öldürücü spreyler kullanabilirsiniz.

Ayak Banyosu


Malzemeler:

-1 yemek kaşığı limon tuzu

-Yarım çay kaşığı tarçın

-2 yemek kaşığı zeyinyağı

-Ilık su

Uygulanışı:

1-Ayaklarınızın sığacağı bir leğene ılık suyu doldurunuz.

2-Malzemeleri suyun içine döküp karıştırınız.

3-10-15 dk boyunca ayaklarınızı suyun içerisinde bekletiniz. Limon tuzu ayaklarınızın ferahlamasına ve rahatlamasına yardımcı olacaktır.

4-Ayaklarınız havlu ile iyice kuruladıktan sonra nemlendirici krem sürebilirsiniz.


Saç Bakımı

Soğuk ve havasız ortamlara maruz kalan saçlar yıpranma sürecine giriyor. Saçları havanın kirliliğinden korumak için saç kremleri kullanabilirsiniz. Saç yumuşatıcıları, saç besleyicileri ve saç maskeleri kullanarak saçlarınıza bakım yapabilirsiniz.

Çilek ile saç maskesi


Malzemeler

-Bir avuç taze çilek

-1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı

-1 yemek kaşığı bal

Uygulanışı

1- Malzemeleri birbiri ile karıştırın ve püre haline getirin.

2-Karışımı nemli saça, saç diplerinde başlayarak uygulayın.

3-Ilık suyla saçınızı durulayın. Çilek c vitamini içerdiği için saçlarınızın beslenmesini sağlayacaktır. Saçları yağlanmaya karşı korur ve parlaklık kazandırır.

4-Başka bir nemlendirici şampuan kullanmanıza gerek yoktur.


Tırnak Bakımı

Tırnaklar soğuk havaya karşı direnç gösteremeyip incelmeye ve kırılmaya başlarlar. Tırnaklara sertlik kazandırmak için tırnak besleyicileri kullanabilirsiniz. 

Çatlayan Dudaklar 

Dudaklar hassas yapıya sahiptir. Derisi ince ve dayanıksızdır. Ölü derilerin kabuklaşmasıyla kurumalar oluşur ve bu kurumalarda dudağın çatlamasına yol açar. Çatlamalara engel olmak için dudağı ölü derilerden arındırmamız gereklidir.


Malzemeler

-1 çay kaşığı toz şeker

-1 çay kaşığı zeytinyağı

Uygulanışı

1-Malzemeleri karıştırın.

2-Diş fırçası yardımı ile karışımı dudağınıza sürünüz ve masaj yapınız.


3-Dudağınız ölü derilerden arındırılmış olacaktır.

4-Nemlendirici krem sürünüz.

kaynak:http://www.yasamtonu.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder