17 Haziran 2016 Cuma

İzlemeniz Gereken Yabancı Diziler

1. Sons of Anarchy (2008)


Imdb Puanı: 8.7

Tür: Suç, Dram, Gerilim

Konusu: “Sons of Anarchy, kısaca Amerika’da uzun yıllar boyunca varlığını sürdürmüş olan motosiklet çetelerinin yaşamlarını konu alıyor. Jackson ‘Jax’ Teller (Charlie Hunnam) : Jax, Sons of Anarchy Motosiklet Kulübü’nün kurucusu John Teller’ın oğludur. Bu hayat tarzından başkasını tanımaz. Jax iki tekerlek üzerinde giden bir paradokstur: zeki, hassas, ve hislerini dışa vuran bir karakterken aynı zamanda asabi ve oldukça tepkili bir kişiliği vardır. Gemma Teller Morrow (Katey Sagal) : Jax’ın annesi Gemma Teller Morrow, hayatındaki erkekleri mutlu ve bir arada tutan, tam anaerkil bir kadındır. Ayrıca, gizli ve karanlık sırları vardır. Anaç olduğu kadar da acımasız bir annedir. Tahtını korumak için hiçbir şeyden kaçınmayacak bir kraliçedir. Clarence ‘Clay’ Morrow (Ron Perlman) : Clarence ‘Kil’ Morrow, Jax’in üvey babası ve SAMCRO’nun başkanıdır ve “Redwood First 9 motosiklet kulübünün kurucu üyelerindendir. Bir çeşit eklem rahatsızlığı (dejeneratif artriti) olan Clay, kendi bedeni üzerindeki hakimiyetini kaybettikçe, çevresine koyduğu kurallar da daha sert ve acımasız olmaya başlar.”

2. Outlander (2014)


Imdb Puanı: 8.8

Tür: Bilim Kurgu, Dram, Romantik

Konusu: “Sene 1945. Eski bir savaş hemşiresi olan Claire Randall, evine dönmüştür. Tekrar bir araya geldiği eşiyle ikinci bir balayına çıkar. Salisbury Düzlüğünde bulunan tarihi taş çemberini ziyaret ederler. Bu taşlardan birine dokunan Claire birden kendini, savaş yüzünden yıkılmış ve gruplaşmış sınır baskınlarına maruz kalan İskoçya’da bir yabancı olarak bulur. Sene 1743’tür. Anlayamadığı güçler tarafından zaman içinde geçmişe savrulan Claire, hayatı için tehdit oluşturabilecek mülk sahipleri ve casusların arasına düşmüştür. Cesur bir İskoç savaşçısı olan James Fraser, Clairee öyle sınırsız bir aşk sunar ki, genç kadın sadakat ve tutku gibi iki zıt duygunun arasında sıkışıp kalır. Farklı zamanlarda yaşayan ve hiç ortak özellikleri olmayan bu iki adam arasında bir seçim yapması gerekmektedir.”

3. Modern Family (2009)


Imdb Puanı: 8.7

Tür: Komedi

Konusu: “Modern Family, Amerika ABC televizyonun da yayınlanan bir komedi dizisidir. Dizi, 3 aile ve 3 ayrı yaşamı ele almaktadır. İlk ailemizin reisini “Evli ve Çocuklu” dizisinde meşhur Al Bundy karakterini oynayan Ed O’Neill, Jay Pritchett karakteriyle canlandırıyor. Jay kendinden çok daha genç bir eşe sahiptir. Gloria adlı genç eşinin bir de Manny adlı oğlu vardır. Jay, Manny’e bir yandan üvey babalık yapmaya çalışırken diğer yandan da genç eşini başkalarına kaptırmamaya çalışmaktadır. İkinci ailemiz ise Phil ve Claire Dunphy çiftidir. Claire, Jay Pritchett’in öz kızı, Phil ise damadıdır. Phil ve Claire çiftinin Haley, Luke ve Alex adın da 3 çocukları vardır. Aile’nin en büyük derdi yaramaz oğulları Luke ve erkek arkadaş sorunları başlayan kızları Haley ve Alex. Üçüncü ailemiz ise gay bir çiftten oluşuyor, Mitchell ve Cameron. Mitchell, Jay Pritchett’in öz oğlu. Bu çiftimizin Vietnam’dan evlat edindikleri Lilly adlı bir bebekleri bulunuyor.”

4. Prison Break (2005)


Imdb Puanı: 8.5

Tür: Aksiyon, Suç, Drama

Konusu: “Bir yapı mühendisi olan Michael Scofield (Wentworth Miller) işlememiş olduğu bir suçtan idam cezasına çarptırılan abisi Lincoln Burrows’u (Dominic Purcell) kurtarmak için tüm yasal yolların tükendiğini farkedince işleri kendi eline alır. Mükkemmel kurgulanmış kaçış planıyla abisini kurtarmak için bir bankayı soyar ve abisinin bulunduğu hapisaneye gönderilir. Michael planını uygulmaya başladıktan sonra hesaba katmadığı tek bir şeyin olduğunu anlar: İnsanlar. Ünlü bir mafya tetikcisi olan John Abruzzi (Peter Stormare), çocuk tecavüzcüsü ve katil T-Bag (Robert Knepper) ve azılı gardiyan şefi Brad Bellick (Wade Williams) onun planını zora sokmaktadır…”

5. Lost (2004)


Imdb Puanı: 8.5

Tür: Drama, Macera, Bilim Kurgu

Konusu:” Oceanic Airlines’a ait 815 numaralı uçak, Avustralya’nın Sidney kentinden havalanır. Varış durağı Los Angeles’tır. Ama uçaktaki bir arıza, okyanusun üstünden geçmekte olan uçağın, bilinmeyen bir adaya düşmesine neden olacaktır. Uçaktan bir grup insan yaralı olarak kurtulur. Düştükleri bu tropik adada başka hiç kimse yaşamıyor gibidir. Bir doktor olan Jack’in önderliğinde toplanan bu insanlar birileri tarafından bulunmayı umarlarken, bir taraftan da hayatta kalma mücadelesi verirler. Başta hiç kimsenin farkında olmadığı şey hepsinin birbiriyle bağlantısının olmasıdır. Sanki bu adada toplanmaları gizli bir elin müdahalesiyle gerçekleşmiştir.”

6. Dexter (2006)


Imdb Puanı: 8.9

Tür: Dram, Gerilim, Gizem, Korku

Konusu: “Annesinin öldürülmesi ile üç yaşında yetim kalan Dexter Morgan Miami polis memuru Harry Morgan tarafından evlatlık olarak alınmış. Harry’nin eşi Doris tarafından benimsenmiştir. Genç yıllarda Dexter mahallede evcil hayvanları öldürme isteğinin oluştuğunu keşfetti. Harry onları öldürmek için çok erken olduğuna inandığını söyler ve Dexter’in öldürme isteği gittikçe artar. Harry Dexter’e masum insanları öldürmemesini söyler ve ona birkaç kural öğretir. En önemlisi, Dexter asla yakalanmamalısın. Dexter’ın kurbanları ölmeyi hak etmelidir. Dexter her zaman katilin suçlu olduğundan emin olmalıdır, bundan dolayı sık sık kurbanın suçlu olduğuna dair kesin kanıtı elde etmek için büyük çaba harcar.”

7. How I Met Your Mother (2005)


Imdb Puanı: 8.4

Tür: Romantik, Komedi

Konusu: Dizi Ted Mosby’nin çocuklarına anneleriyle nasıl tanıştıklarını anlatması üzerine kurulmuştur. Ted; Barney, Lily ve Marshall, Robin adlı arkadaşlarıyla başından geçenleri anlatırken, ortaya komik diyaloglar ve sahneler çıkmaktadır. Sit-com olan bu dizi izleyenlerine keyifli dakikalar yaşatıyor.

8. Doctor Who (2005)


Imdb Puanı: 8.9

Tür: Macera, Bilim Kurgu, Dram

Konusu: “Dizi; Doktor olarak bilinen, zamanda yolculuk yapan insansı Dünya dışı yaratık olan Zaman Lordu’nun maceralarını anlatmaktadır. Doktor, dışarıdan 1950’lerden kalma bir polis kulübesi gibi görünen TARDIS adındaki bilince sahip ve zamanda yolculuk edebilen bir uzay gemisi ile evreni araştırır. Doktor, yol arkadaşları ile beraber uzay ve zamanı keşfeder, sorunları çözer, yaratıklarla yüzleşir ve tarihe yapılan müdahalelere engel olur.”

9. Fringe(2008)


Imdb Puanı: 8.5

Tür: Bilim Kurgu, Dram, Gerilim

Konusu: “Dizide Kamu Güvenlik Teşkilatı (Department of Homeland Security) denetimi altındaki FBI’ın bir kolu olan ve Boston, Massachusetts merkezli Fringe Bölümü anlatılmaktadır. Fringe takımı korkunç ve tüm dünyayı etkileyebilecek açıklanamayan olayları açıklamak için alışılmamış bilimsel yöntemlerden ve FBI soruşturma yöntemlerinden yararlanmaktadır. Dizi The X-Files, Altered States, The Twilight Zone veDark Angel dizilerinin harmanlanmasından oluşmuştur.”

10. Friends (1994)


Imdb Puanı: 9.0

Tür: Romantik, Komedi

Konusu: “Dizi, New York’ta yaşayan 20’li yaşlardaki üçü kadın, üçü erkek, altı kişilik bir arkadaş grubunun yaşamları ile ilgilidir. Çekimleri 10 yıl süren dizinin karakterleri gerçek hayatta olduğu şekilde dizide de aynı oranda yaşlandırılmışlardır. Monica ve Ross kardeştir. Monica aşçı, Ross ise paleontolog ve akademisyendir. Rachel, Monica’nın okul arkadaşı ve Ross’un gençliğinden beri aşık olduğu kızdır. Ralph Lauren’de çalışmaktadır. Chandler, Ross’un okul arkadaşıdır ve bir şirkette veri analiz uzmanıdır. Joey, Chandler’ın ev arkadaşıdır ve oyuncudur. Phoebe, büyükannesi ile yaşamaktadır (büyükannesi ölene dek) sonra belirli olaylar sonucunda Rachel ile yaşamaya başlarlar. Masözlük ve sokaklarda çalgıcılık yapmaktadır.”

11. Sherlock (2010)


Imdb Puanı: 9.3

Tür: Aksiyon, Macera, Polisiye, Komedi

Konusu: “Dizi romandan farklı olarak 2010’lu yıllarda geçiyor. Sherlock Holmes’ün kredi kartları, cep telefonu ve laptopu var, otomobil ve metroyu kullanıyor. Anlatıcımız Dr. John Watson ise alışılagelmiş şekilde kağıt ve kalem kullanarak hatıra yazmıyor, bir blog adresi var ve düzenli olarak oraya yazılar gönderiyor.”

12. Person of Interest (2011)


Imdb Puanı: 8.4

Tür: Aksiyon, Dram, Gizem, Bilim-Kurgu, Gerilim

Konusu: “Kameralar her yerde! İzliyorlar, dinliyorlar, kaydediyorlar… Sizin hakkınızda her şeyi biliyorlar! Peki siz onlar hakkında ne biliyorsunuz? Gizemli bir iş adamı olan Mr. Finch, ileride işlenecek suçları önceden önlemeyi hedefleyen bir bilgisayar programı geliştirir. İlginç bir karaktere sahip bu milyoner iş adamı elindeki programı hayata geçirebilmek için resmi kayıtlarda ölü olarak geçen Reese adlı eski bir CIA ajanıyla anlaşır. Kendi kaynakları ve teknolojisiyle, Reese’in yetenekleri ve sezgilerini birleştiren Mr. Finch’in amacı; gelecekte işlenecek olan suçları henüz suçlular eyleme geçmeden önlemektir.

Dizinin başkarakteri Mr. Finch rolünü son yılların en sevilen aktörlerinden biri olan Michael Emerson üstleniyor. Emerson, Abrams’ın da en gözde oyuncularından biri. Usta oyuncuyu tüm dünyada üne kavuşturan, J.J. Abrams’ın yapımcılığını üstlendiği Lost dizisinde canlandırdığı Ben Linus karakteri olmuştur.”

13. Breaking Bad (2008)


Imdb Puanı: 9.5

Tür: Suç, Dram, Psikolojik Gerilim

Konusu: “50 yaşında, lisede kimya öğretmeni olan Walter White (Bryan Cranston), maddi açıdan ailesinin gereksinimlerini karşılayabilmek için araba yıkamacısında ek iş yapmaktadır ancak bir süre sonra ileri derecede akciğer kanseri olduğunu ve çok kısa bir ömrünün kaldığını öğrenir. Dizide Walter White ailesine para bırakabilmek için, uyuşturucu yaptığını bir rastlantı sonucu öğrendiği eski öğrencisi Jesse Pinkman (Aaron Paul) ile birlikte metamfetaminişine girer. Kimya konusunda çok başarılı işlere imza atmış öğretmen ile uyuşturucu piyasasını iyi bilen eski öğrencisi, yüksek kalitede ve saflıkta metamfetamin üreterek uyuşturucu ticaretine başlarlar. “Şimdiye dek, namusum ve şerefim ile dürüst bir insan olarak yaşadım, ancak kanserden başka bir sonuç elde edemedim.” diye düşünen Walter White’ın bundan sonraki geleceği, yaşanan olay örgüsüyle birlikte sadece kendisini ve ailesini değil, beraberinde tanıdığı/tanımadığı herkesin geleceğini değiştirecektir.”

14. Game of Thrones (2011)


Imdb Puanı: 9.5

Tür: Macera, Dram, Fantastik

Konusu: “Yedi Krallık diyarının kralı olan Robert Baratheon beklenmedik bir zamanda hayatını kaybederek Demir Taht’ı çocukluk arkadaşı olan Eddard Stark’a bıraktığını vasiyet eder. Eddard etrafındaki sinsilik ve kokuşmuşluktan dolayı kime güveneceğini bilemez. Demir Taht’ın eski soy varisleri için de beklenen an gelmiştir. Böylece, bu boşluktan yararlanarak Demir Taht’a oturmak isteyen hanedanlar arasındaki amansız savaş başlar. Dost ile düşmanın, yalan ile gerçeğin birbirine girdiği bu dönemde Yedi Krallık için zor zamanlar da usulca yaklaşmaktadır. Ufukta bir ömür süren kış kendini gösterir ve kış ile beraber Kuzey’de, Kara Nöbet’in ardında bilinmeyen karanlık bir güç de Yedi Krallık üzerine korku salar. Tüm bu hengamenin içinde ise, Demir Taht sahibini beklemektedir.”

kaynak:http://www.yasamtonu.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder