26 Haziran 2016 Pazar

Cilt Bakımı Yaptırmanın Faydaları

Cilt gerek yaşın ilerlemesi gerekse çevresel koşullar, dış etkenler nedeniyle zamanla bozulmaya başlar ve eski tazeliğini yitirir. Cildin sağlıklı görünümünü koruyabilmesi ve yaşlanmasının yavaşlatılabilmesi için gerekli bakımın düzenli olarak yapılması oldukça önemli.


Bakımlı olmayı seven her kadın güzellik sırları konusunda bilgi sahibi olmak ve bu sırları kendinde uygulayabilmek ister. Güzelliğin en önemli adımlarından biri bakımlı, sağlıklı ve canlı görünen bir cilde sahip olmaktır. Evde yapılacak cilt bakımı yanı sıra belirli aralıklarla profesyonel cilt bakımı yaptırılması çok daha güzel bir cilde sahip olmanın yollarından biri. Kadınlar ciltleri konusunda çok daha hassas davranmalı ve cilt bakımını ihmal etmemeli.

Cilt bakım ürünleri kullanarak ve evde hazırlanabilen doğal maskeler ile düzenli cilt bakımı yapmak, profesyonel cilt bakımı desteği almak cildin yaşlanmasını yavaşlatabilir, yüzde oluşan ince çizgileri, kırışıklıkları önleyebilir ya da oluşumlarını yavaşlatabilir. Yüz bakımının en önemli basamağı cilt temizliğidir. Bunun için cilt tipine uygun yüz bakım ürünleri kullanılması gerekir. Ayrıca cilt için uygulanacak ürünler seçilirken kişinin yaşı da dikkate alınmalı.

Cilt sağlığını korumak ve canlı bir cilde sahip olmak için cilt bakımı ihmal edilmemeli. Cilt bakımının birçok faydası var. Cildin oksijen alış verişini arttırmasının yanı sıra ciltte zamanla biriken tozdan, kirden, yağ ve ölü hücrelerden cildi temizler ve cildin yenilenmesini sağlar. Düzenli ve bilinçli olarak uygulanana cilt bakımı, ciltte büyük sorunların yaşanmasını engellediği gibi cildin sağlıklı kalabilmesinde etkili olmakta. Cilt bakımı sadece sorun yaşandığı durumlarda değil, her zaman için yapılmalı.

Profesyonel cilt bakımı, cilt bakım ürünleri yardımıyla ve çeşitli cihazlar kullanılarak yapılmaktadır. Haftalık ya da aylık olarak uygulanabilen bakımlar ile cilt tipine uygun cilt bakımı yapılır. Cilt bakımının eğitilmiş ve uzman ellerde yapılmasının yanı sıra doğru yerlere cildi emanet etmek cilt sağlığını ve canlılığını korumak için oldukça önemli.

Cilt bakımında buhar uygulaması, siyah noktaların ve tıkalı gözeneklerin temizlenmesi, peeliing, kimyasal peeling, temizlik, gözenek temizliği, maske, tonik ve nemlendirme gibi işlemler yapılmakta. Kremler ve maskeler kullanılarak cildin temizlenmesi, cildin ihtiyaçlarının giderilmesi ve cildin genç kalması sağlanıyor.

Her kadının cilt tipi aynı değildir. Bu nedenle cilt bakımı yapılmadan önce uzman tarafından cilt tipi belirlenmelidir çünkü verimli sonuçlar alınabilmesi için cilt tipine uygun ürünlerle cilde bakım yapmak oldukça önemli. Her cilt tipinin özelliklerinin birbirinden farklı olması hem kullanılan ürünlerin hem de yapılan bakımın farklı olmasını gerektirir.

Normal ciltlerin çok özel bir bakıma ihtiyacı bulunmaz. Bu cilt tipinde gözenekler kapalıdır.

Kuru ciltler mat bir görünüme sahiptir. Gözenekler çoğunlukla kapalıdır ve cilt pul pul dökülebilir.

Karma cilt tipinde ise yüzün T bölgesi yağlıdır. Buna karşılık diğer bölgeler ise çoğunlukla kuru olmaktadır. Yağlı bölgelerde açık gözenekler, kuru bölgelerde kapalı gözenekler görülür. Karma ciltler için yağlı ve kuru cilt tipinin karışımıdır denilebilir. Bu cilt tipine bakım yapılırken çok hassas davranılması gerekir.

Yağlı ciltlerde sivilceye rastlamak mümkün. Ayrıca akne de görülebilir. Ciltte aşırı parlayan bir görüntü söz konusudur. Cildin nemsiz kalmasından dolayı, yağlı cilt tipindeki kişilerin ciltleri sürekli yağlanır. Tercih edilen nemlendirici de oldukça önemlidir. Yanlış bir seçim yapıldığında cilt daha da yağlanabilir. Bu risk nedeniyle tercih edilecek nemlendirici cilt tipine uygun olacak şekilde seçilmelidir. Yağlı ciltler için, içerisinde yağ olmayan su bazlı nemlendiriciler tercih edilmeli ve bu nemlendiriciler kullanılarak cilt bakımı yapılmalı.

kaynak:http://www.kozmy.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder