26 Haziran 2016 Pazar

Allık Seçimi Ve Kullanımı İçin 12 Püf Noktası

Allık makyajı tamamlayan önemli ürünlerden biri. Bu nedenle allık seçimi yapılırken ve allık kullanımı sırasında bazı püf noktalarını bilmek ve uygulamak gerekiyor.


Her bakımlı kadın daha güzel görünmek için makyaj yapmayı sever. Makyaj yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli detaylar makyajın doğru yapılması ve makyaj için seçilen ürünlerin cilde uygun ürünlerden tercih edilmesi.

Makyaj yaparken en önemli konulardan biri de hijyendir. Bu nedenle kendi makyaj malzemelerinizle makyaj yapmanızı ve allık kullanımında kendi fırçalarınızı ve allığınızı kullanmanızı öneririz. Diğer taraftan cildin sağlığı açısından makyaj mutlaka temizlenmeli ve cilt bakımı konusunda hassas davranılmalı.

Size vereceğimiz küçük ipuçlarına kulak verin ve doğru allık kullanarak makyajınızı çok daha çekici hale getirin.
  1. Ten rengine ve saç rengine uyumlu olacak şekilde doğru allık seçilmesi hem cildin daha canlı görünmesini hem de makyajın doğru şekilde tamamlanmasını sağlar.
  2. Gece ve gündüz makyajında ayrı tonlarda allık kullanılabilir. Gece makyajında daha ışıltılı allıklar tercih edilebilir, gündüz makyajında ise daha mat ve doğal tonlarda allıklar tercih edilebilir.
  3. Esmer tenli ve koyu renk saçlı kadınlara en çok yakışan allık tonları mürdüm ve kırmızıdır. Kahve ve bronz renk allıklar ise koyu renk saçlı kadınlarda muhteşem bir görüntü yaratacaktır.
  4. Pembe renkte allık kullanmak beyaz tenli ve sarışın kadınlara yakışır. Bu nedenle pembenin çeşitli tonlarında allık seçmeleri ideal.
  5. Şeftali tonlarında allık seçimi buğday tenli olan ve kumral saç rengine sahip kadınlar için en doğru seçim olacaktır. Açık kahverengi saçlı kadınlar şeftali tonlarını kullanarak oldukça çekici ve hoş bir makyaja imza atabilir.
  6. Portakal, bordo ve kırmızı renk allıklar, cildin yaşlı görünmesine yol açar. Bu nedenle cilt ve saç tonunuzu dikkate almak kaydıyla şeftali, bej ve pembe tonları tercih edin.
  7. Koyu bir göz makyajı yapılacak ise allığı çok koyu sürülmemeli. Ten renginize uygun olan bir allığı hafif olarak yüzünüze uygulamanız çok daha hoş bir makyaj ve görünüm sağlayacaktır.
  8. Yaz aylarında koyu tonlarda yapılan makyajlardan uzak durmakta fayda var. Pastel tonlarda daha doğal makyajlar çok daha hoş bir görünüm yaratabilir bu nedenle yanaklara sürülen şeftali tonlarında allıklar tercih edilmeli.
  9. Ciltlerin hava alması ve biraz özgür kalabilmesi için yaz makyajlarında fondötene pek yer verilmiyor. Fondötensiz ve kapatıcısız cildin üzerine direk olarak şeftali bir allık uygulayarak bile hoş ve doğal bir görünüm elde etmek mümkün.
  10. Cildiniz hassas ise, cildinizde alerji yapabilecek allıklardan kaçının. Cilt tipinize göre bir allık seçerek cildinizin olumsuz etkilenmesini önleyebilirsiniz.
  11. İyi ve kaliteli allık seçimi kadar, allık sürülürken kullanılan fırçların kalitesi de oldukça önemli. Fırçanın kaliteli olması allığın yüze çok daha doğru şekilde sürülebilmesini sağlayacaktır. 
  12. Allık türleri kendi aralarında çeşitlilik gösterebiliyor. Toz allıklar, krem allıklar, likit allıklar, jel allıklar olmak üzere allık çeşitleri mevcut. Allık seçimi yaparken de diğer ürünlerin seçiminde olduğu gibi cilt tipininin dikkate alınması gerekiyor. Toz allıklar her cilt tipi için uygundur. Özellikle yağlı ciltlerde kullanıldığında çok daha etkili sonuç alınmasını sağlar. Krem allıklar yağlı ciltler için pek de uygun değil. Likit allıklar fırça yardımıyla cilde uygulananan allıklardır. Jel allıklar ise kuru ciltlere uygun değildir bu nedenle kuru cilde sahip kadınlar tarafından tercih edilmemeli.
kaynak:http://www.kozmy.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder