13 Haziran 2016 Pazartesi

Kuru Ciltler İçin Maske Tarifleri

Kuru cilt yapısına sahip olan kişiler evde kolaylıkla hazırlayabileceği maske tarifleri ile ciltlerini canlandırabilir ve daha sağlıklı bir cilt yapısına sahip olabilir. Kuru ciltler için hazırlanan maskeler cildi nemlendirici özelliğe sahiptir.

Kuru Ciltler İçin Maske Tarifi


Malzemeler:

1 çorba kaşığı bal
1 çorba kaşığı hakiki zeytinyağı
1 tane yumurta sarısı

Hazırlanışı Ve Uygulanışı: Bütün malzeme uygun bir kabın içinde karıştırılır. Elde edilen karışım cilde sürülerek 20 dakika bekletilir. Ardından bir ütü yardımı ile havlu ısıtılarak maskenin üzerine koyulur. Bu sayede maske yumuşayacaktır. Yumuşayan maske ciltten temizlenir. Kuru ciltlerde canlılık ve parlaklık kazandıracaktır.

Kuru Ciltler İçin Bakım Maskesi


Malzemeler:

1su bardağı su
2 yemek kaşığı yulaf içi
1 yemek kaşığı bal

Hazırlanışı Ve Uygulanışı: 1 bardak su uygun bir cezveye alınarak üzerine yulaf içi eklenip, kaynatılır. Kaynadıktan sonra ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Soğuyan suya 1 yemek kaşığı bal eklenir. Elde edilen karışım ılıdıktan sonra yüze sürülür ve 20 dakika bekletilir. Bekleme süresi tamamlanınca cilt ılık su ile temizlenir.

Kuru Ciltler İçin Doğal Ev Maskesi


Malzemeler:

1,5 çay kaşığı bal
1 kahve kaşığı yoğurt
1 tane orta boy muz

Hazırlanışı Ve Uygulanışı: Muz bir çatal yardımı ile ezildikten sonra üzerine kalan malzemeler eklenir. Tüm malzeme homojen bir şekilde karıştırılır. Cilt temizlendikten sonra elde edilen karışım cilde sürülür ve 15 dakika bekletilir. Bekleme süresi tamamlandıktan sonra maske ciltten arındırılır. Haftada 1 defa uygulanabilen maske sayesinde cilt daha canlı ve parlak bir görünüm kazanır.

Kuru Ciltler İçin Salatalık Maskesi


Malzemeler:

1 tane orta boy salatalık
2 damla limon suyu

Hazırlanışı Ve Uygulanışı: Salatalık yıkandıktan sonra renden geçirilir. Uygun bir kabın içine alınarak üzerine 2 damla limon suyu eklenir ve homojen bir şekilde karıştırılır. Elde edilen karışım yüz ve dekolte bölgesine sürülür. Yaklaşık 15 dakika bekletilerek temiz bir bez ile temizlenir. Salatalık maskesi cildi kuvvetlendirerek nem oranını arttırır. Haftada 2 defa düzenli uygulandığında mükemmel etkisinden yararlanılabilir.

kaynak:http://www.yasamtonu.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder