15 Haziran 2016 Çarşamba

Glutensiz Çikolatalı Kek Tarifi

Un tüketmek istemeyen ama kekten de vazgeçemeyenler için ideal bir tarifle sizlerleyiz. Glutensiz (unsuz) kekin yumuşacık yapısı ve yoğun çikolata tadı bize biraz da browniyi anımsattı. Bu kek o kadar lezzetli ki sadece diyet yaparken tüketmek istemeyeceksiniz. Şekersiz kahve ile mükemmel bir uyum yakalayan glutensiz çikolatalı keki, çiğ krema veya soğuk sütle de tercih edebilirsiniz.


Malzemeler:

– 150 gr tereyağ
– 150 gr bitter çikolata
– 1/5 su bardağı pudra şekeri
– 5 yumurta ( sarısı ve akı ayrılmış)
– Bir paket vanilya

Yapılışı:

1. İlk önce kek kalıbınızı dikkatlice yağlayıp bir yemek kaşığı un ile unlayın.

2. Daha sonra, bitter çikolata ile tereyağını benmari usulü beraberce eritin. Eridikten sonra tahta bir spatula yardımı ile iyice birbirine yedirin.

3. Yumurta sarılarıyla pudra şekerini güzelce çırpın. Sonra, eritmiş olduğunuz tereyağ ve çikolatanızı vanilya ile beraber ilave edip kaşıkla karıştırın.

4. Ayırdığınız yumurta aklarını, mikserle kar beyazı kıvama gelinceye dek 3-4 dakika çırpın. Kıvamı aldıktan sonra çikolatalı karışıma ekleyin. Yumurta akları sönmeden karışıma yedirin.

5. Önceden ısıtılmış 175 derece fırınınıza karışımı kalıba dökerek koyun. Yaklaşık 40 dk pişirin. ( Fırından fırına değişiklik gösterebiliyor.) Bir kürdanla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.

kaynak:http://www.yasamtonu.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder