14 Haziran 2016 Salı

Ev Yapımı Karpuzlu Kivili Dondurma Tarifi

Görüntüsüyle ve hafif lezzetiyle sıcaktan bunaldığınız günlerde kurtarıcınız olabilecek bir tarif. Ayrıca çocuğunuza boyalı ve katkı maddeli ambalajlı dondurmaları yedirmek istemiyorsanız karpuzlu ve kivili dondurma sizin için birebir. Çocuğunuzla daha fazla vakit geçirmek istiyorsanız onunla beraber de deneyebilirsiniz bu tarifi. Hem eğlenir hem de lezzetli bir dondurma elde etmiş olursunuz. Yalnız bu tarif için popsicle kalıplarına ihtiyacınız var.


Malzemeler:

Çeyrek su bardağı su
2 yemek kaşığı şeker
3 su bardağı küp küp doğranmış karpuz
8 adet kivi soyulmuş ve doğranmış



Yapılışı:

Sos tenceresine suyu koyun ve şekeri eritene kadar orta ateşte karıştırın. Şurup hazırlayın.
Şurubu hazırladıktan sonra bir yemek kaşığını alıp karpuzlarla beraber blendırdan pürüzsüz olana kadar blendırdan geçirin.
Hazırladığınız karpuzlu karışımı popsicle kalıplarınızın üçte ikisine dökün, kalıbın sopasını ekleyip 2 saat kadar dondurun.
Kalan şurubu da kivilerle beraber blendırdan geçirin. Pürüzsüz olunca, donmuş karpuzlu dondurmanın üstüne ilave edip 1-2 saat daha bekletin.
1-2 saat sonra dondurmanız hazır.


kaynak:http://www.yasamtonu.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder