26 Haziran 2016 Pazar

2016 İlkbahar-Yaz Modası

İlkbahar mevsimini hissetmeye başladığımız ilk andan beri, kış aylarında üzerimizde hakim olan o kalın kıyafetleri ve ağır renkleri bir kenara attık. Havaların ısınmasıyla birlikte cıvıl cıvıl renkler ve ince kumaşlar tercih etmeye başladık.

2016 İlkbahar-Yaz modasında neler trend olacak hangi parçalar ön plana çıkacak kısaca bahsedelim. Bu ilkbahar ve yaz sizin de dolabınızda moda rüzgarları essin.

Daha önceki sezonda olduğu gibi, bu sezonda da broşlar oldukça popüler ve tasarımcıların oyun alanında diyebiliriz. Özellikle modanın önde gelen firmalarından olan Chanel, Marc Jacobs ve House of Holland gibi tasarımın öncülerinden olan firmalar minik ama güçlü takımıyla, Loewe ise daha çok minimal ve esprili yaklaşımıyla yakalarda beraberliği bozuyor ve bir bakıma simetriyi kabul etmiyor.

Yine bu sezonun dikkat çeken ve oldukça havalı tasarımdan olan uçuş uçuş olan kumaşlar. Maskülen tarzı benimseyen kadınlara özellikle bu sezon oldukça ön plana çıkacak olan pembe renk ile zarafetlerini ortaya koyarken yine etek ve elbiselerde uçuş uçuş olma detayı ön plana çıkıyor. Özellikle Diane Von Furstenberg, Isa Arfen gibi isimler tasarımlarını ve çalışmalarını bu ağırlıkta yapıyor.


Bu renkliliğin yanı sıra Victoria Beckham, Givenchy gibi isimler 2016 İlkbahar-Yaz koleksiyonlarında klasik renklere ağırlık vererek tasarımlarını beğenilere sunuyor. Böylece bu cıvıl cıvıl renklerin arasında siyah ve beyaz gibi klasik renklerde moda dünyasında yerini korumaya devam ediyor. Dantel detaylar, saten kumaşlarla birleşiyor ve adeta geceliği anımsatan kıyafetler yatak odasından çok davetlerde kırmızı halılarda boy gösteriyor. Calvin Klein Collection, Givenchy gibi markalar yalın ve sade kesimlerle ve gizemli tavrı birleştirerek tasarımlarını sunuyor.


Özellikle masal kitaplarını renklendiren sayfalarda gördüğümüz kabarık kollu elbiselerden ilham alınarak tasarlanan bir model de bu sezon hayatımıza giriyor. Pastel tonlarda tercih edilen kumaşlarla kabarık kol modası tasarımcılara ilham veriyor ve yeni bir tarz ortaya çıkıyor. Şimdiden oldukça sevilecek ve trend olacak bir parça gibi duruyor.

Son dönemlerde 70’lerden esinlenilerek ultra yüksel bel kıyafetler tercih edilirken, 2016 İlkbahar-Yaz modası ile birlikte 70’lerin esintisi varlığını sürdürse de, yavaş yavaş etkisini kaybediyor. Bu sezon daha çok düşük bel ve salaş parçalar moda olacağa benziyor.


Yine geçen sezon omuz dekoltesi oldukça popüler olmuş düşük omuzlu elbiseler omuz dekolteli bluzlar ve üstler hayatımıza girmişti ve kış modasında da etkisini devam ettirmişti. 2016 ilkbahar yaz modası ile bu akım devam edecek ve bol bol omuz dekoltesi görülecek üstelik üst parçalarda kendinizi yeterince seksi hissedeceksiniz.

Karıştırarak giyinmeye ne dersiniz? Bu yaz cesaretli bayanlar renkleri birbirine karıştırarak giyecek ya da karışık renklere sahip kumaşlardan tasarlanmış kıyafetleri giyecek. Louis Vuitton, Chanel gibi markalar bu sezon kadınlara bu fırsatı sunuyor ve renkleri, dokuları karıştırıyor. Cesaret ederseniz bu tarz parçaları giymeye bu sezon kazanan siz olursunuz.

kaynak:http://www.kozmy.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder