7 Haziran 2016 Salı

Mevsim Geçişlerinde Saç Bakımı

Mevsim geçişlerinde saçlarımız normalden çok daha fazla yıpranmaya meyillidir. Özellikle yaz aylarından kış aylarına geçerken, saçlarımızın bir etken dolayısıyla yıpranır, kırılır ve tüm hacmini parlaklığını kaybeder.

Mevsim geçişlerinde saç bakımları yapmak sizi bir çok zararlı etkiden korur. Saçlarınızın yapısına uygun saç bakımlarıyla mevsim geçişlerinin zararlı etkilerinden kurtulabilir ve aynı zamanda saçlarınızın daha da güçlenmesini sağlayabilirsiniz.


Mevsim geçişlerinde kuruyan ve çatallaşan saç uçlarına sahipseniz, saç derinizden bağımsız olarak bakım yapabilirsiniz. Eğer kuru saç uçları çabuk yağlanan saç deriniz varsa, yağ formdaki bakım ürünleri tercih etmek yerine daha çok kremsi ve içeriğinde besleyici vitaminler bulunan ürünleri tercih edebilirsiniz. Saç dipleriniz için çabuk yağlanmayı engelleyen şampuanlar kullanıp haftada bir kez banyo bakımı, haftada bir kez de nemli saça durulanmayan bakımlar kullanabilirsiniz.

Mevsim geçişlerinde saç bakımı yapmak istiyorsanız ve hem saç uçlarınız hem de saç deriniz kuruysa, mutlaka içinde besleyici yağlar bulunduran şampuanlar kullanmalısınız. Bu hem mevsim geçişlerinde saçlarınızı besleyecek hem de saçlarınızın ihtiyacı olan nemi saç diplerine ve saç uçlarına sağlayacaktır. Dilerseniz, saç uçlarınız için bir de duş sonrası durulanmayan saç kremlerinden yardım alabilirsiniz. Bir çok markanın kremsi ya da yağ formülünde saç uçlarını nemlendirmeye yönelik ürünü bulunuyor. Siz de saç yapınıza uygun olarak bu ürünleri tercih edebilirsiniz.


Mevsim geçişlerinde yapabileceğiniz bir diğer saç bakımı ise, saçlarınızı kestirmek. Boylarından çok kısaltmanıza ihtiyaç olmadan saçlarınızdaki kırıklardan ve cansız tellerden kurtulabilirsiniz. Bunun için kuaförünüzle iyi bir iletişim kurmalısınız. Çoğu kadın, kırık saç uçlarını kestirmek istersen saç boyundan da vazgeçmek zorunda kalıyor ve bakım yapmak isterken hüsranla karşılaşılabiliyor. Bu yüzden mevsim geçişlerinde mutlaka kuaförünüzle konuşup sizin için en iyi formülü bulabilirsiniz.

kaynak:http://www.stilonerileri.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder