13 Haziran 2016 Pazartesi

Yaş Maya İle Güzellik Maskeleri

Yaş maya ile hazırlanan maske tarifleri özellikle kuru cilt, yağlı cilt ve ciltte sivilce, leke sorunu olan kişilerin uygulayabileceği türden maskelerdir. Yaş maya ile hazırlanan maskeler cilde hoş ve canlı bir görünüm kazandırır.

Kırışık Önleyici Yaş Maya Maskesi


Malzemeler:

1 kahve kaşığı yaş maya
1 kahve kaşığı süt
1 kahve kaşığı elma suyu

Hazırlanışı ve Uygulanışı: Uygun bir kasenin içinde tüm malzeme homojen bir şekilde karıştırılır. Elde edilen karışım cilde düzgünce sürülerek 20 dakika beklenir. Bekleme süresi tamamlandıktan sonra temiz bir nemlendirilerek maskenin üzerine bastırılır. Ardından cilde sıcak ve soğuk şok yapılır ve maske ciltten arındırılır. Kırışık önleyici maske tarifi yüz ve dekolte bölgesinde oluşan kırışıklıklara karşı etkilidir ve haftada 1 defa kullanılabilir.

Kuru Ciltler İçin Yaş Maya Maskesi


Malzemeler:

1 tane E vitamini kapsülü
1 paket yaş maya
1 tane yumurta

Hazırlanışı ve Uygulanışı: Yumurta cam bir kaseye alınarak çatal ile iyice çırpılır. Çırpılan yumurtanın üzerine kalan malzemeler eklenerek homojen bir şekilde karıştırılır. Elde edilen karışım göz bölgesi hariç tüm yüze sürülür. Yaklaşık 15 dakika bekletilerek soğuk su yardımı ile ciltten arındırılır. Uygulanan maske kuru ciltlerin nemlenmesini sağlayarak kurumaların önüne geçecektir. Haftada 2 defa uygulanabilir.

Yağlı Ciltler İçin Yaş Maya Maskesi


Malzemeler:

2 kahve kaşığı yaş maya
2 kahve kaşığı limon suyu

Hazırlanışı ve Uygulanışı: Maya el ile ufalanarak içine limon suyu eklenir. Homojen bir şekilde kıvam alana kadar karıştırılır. Elde edilen karışım cilde yedirilerek sürülür. 20 dakika kadar bekletildikten sonra cilt bol su ile yıkanır. 2 haftada 1 defa uygulanabilir.

Cilt Lekeleri İçin Yaş Maya Maskesi


Yarım tatlı kaşığı yaş maya
1 çay kaşığı karbonat
1 çorba kaşığı su

Hazırlanışı ve Uygulanışı: Ufak bir kasenin içine 1 çorba kaşığı su alınarak üzerine maya eklenir. Maya suyun içinde iyice ezildikten sonra karbonat ilave edilir. Elde edilen karışım masaj yapılarak tüm cilde sürülür. 10 dakika bekletildikten sonra cilt bol su ile temizlenir. Düzenli olarak haftada 1 defa uygulandığında cilt lekelerinde gözle görülebilen azalma yaşanacaktır.

kaynak:http://www.yasamtonu.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder