12 Haziran 2016 Pazar

Uzun Kirpiklere Sahip Olmanın Yolları

Takma kirpik kullanmaktan hoşlanmıyor ama uzun ve iddialı kirpiklere sahip olmak istiyorsanız sizler için araştırdığımız doğal yöntemlerden faydalanabilirsiniz.

1) Kirpik bakımına özen gösterin.


Kirpiklerimiz hassas bir yapıya sahiptir. Bu yüzden temizlenmesine, bakımına ve kullanılan makyaj malzemelerine dikkat edilmelidir. Sağlıklı kirpiklere sahip olabilmek için:
Kullandığınız rimellerin suya dayanıklı olmamasına özen gösterin. Suya dayanıklı rimeller gözde daha uzun süre kalacağından kirpiklerin hava almasını engelleyecek ve kirpik dökülmelerine yol açacaktır.

Kirpikler hassas saçlar olduğu için kirpik kıvırıcı ve kirpik şekillendirici kullanmamaya çalışın.
Kirpiklerinizi günde iki defa fırçalayın. Nasıl saçlarımızı fırçalamamız saçlarımızın uzamasına yardımcı oluyorsa, kirpiklerimizi fırçalamak da kirpiklerimizin uzamasını sağlayacaktır.

Akşam yatmadan önce kirpik diplerinize yavaş ve dairesel hareketlerle masaj yapın. Masaj kirpik diplerini uyararak kan akışını hızlandıracak ve kirpiklerin uzamasına yardımcı olacaktır.

2) Kirpiklerinizi dinlendirin.


Kirpiklerinizin hava alabilmesi için her gün makyaj yapmaktan kaçının.
Akşamları mutlaka makyajınızı temizleyin.

Yatmadan önce bir parça pamukla gözlerinize yeşil çay sürün. Çay dinlendirici özelliğiyle kirpiklerinizi rahatlatacaktır.

3) Doğal yağlarla kirpiklerinizi besleyin.


Doğal yağlar güzelliğimiz için her konuda olduğu gibi kirpiklerimizin uzamasında da yardımımıza koşuyor. Bilindiği üzere çoğu yağ saçların ve kirpiklerin uzamasına canlanmasını ve güçlenmesini sağlıyor. Kirpiklerinizin daha dolgun ve uzun olmasını sağlayacak bazı yağlar:

Sızma zeytinyağı
E vitamini yağı
Badem yağı
Hint yağı

Kullanım olarak yağlardan istediğinizi tercih edebilirsiniz. Her akşam yatmadan önce bir maskara yardımıyla kirpik diplerinize uyguladığınızda daha uzun ve daha hacimli kirpiklere ulaşabilirsiniz. Fakat bu uygulamadan sonuç almanız biraz uzun sürecektir. Bu yüzden yağ kullanımına düzenli olarak devam etmeniz gerekiyor.

4) Gün içerisinde kirpiklerinize vazelin sürün.


Kirpiklerin uzamasında bilinen en etkili yöntemlerden biridir. Yağlı yapısıyla kiriklerin beslenmesini ve
gürleşip uzamasını sağlar. Doğal yağlara oranla daha kısa sürede sonuç verir.
Makyajınızı temizledikten sonra bitmiş ve temizlenmiş bir maskara yardımıyla kirpiklerinize sürün. Sürme işlemini birkaç kez tekrar ettirip kirpiklerinize vazelini yedirin. Bu uygulamayı gün içerisinde yapabileceğiniz gibi akşam yatmadan öncede yapabilirsiniz. Akşam yapmayı tercih ederseniz sabah kalktığınızda göz çevrenini ılık suyla durulayınız.

kaynak:http://www.yasamtonu.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder