15 Haziran 2016 Çarşamba

4 Sağlıklı Sandviç Tarifi

1.Ton Balıklı Sandviç


Ton balığı protein ve omega 3 açısından oldukça zengin bir besindir. Kilo kontrolü yapıyorsanız tereddüt etmeden yiyebileceğiniz bir sandviç türü. 

Malzemeler:

Bir adet çavdarlı sandviç ekmeği
Bir adet orta boy ton balığı konservesi
Üç yaprak kıvırcık marul
Bir adet kırmızı biber
Üç adet çeri domates
4 adet çekirdekleri ayıklanmış yeşil zeytin
Bir adet yarım mor soğan
Bir tutam tuz
Bir yemek kaşığı light mayonez


Yapılışı: Ton balığı konservenizi açtıktan sonra yağını iyice süzdürün. Ardından marulu ve diğer sebzeleri güzelce yıkayın ve diyet mayonezle harmanlayın. Ekmeğinizin içine kıvırcık marulu yerleştirin. Domateslerinizi yuvarlak dilimler halinde kesip marulun üstüne koyun. Kırmızı biber ve mor soğanı da halka halka kestikten sonra ton balığınızı hepsinin üstüne yayın ve bir tutam tuz atın. Onun da üstüne ayıklanmış zeytinleri yerleştirin ve ekmeğinizi kapatın. Sandviçiniz hazır. Afiyet olsun. 

2. Beyaz Peynirli Sandviç

Çabuk ve sağlıklı bir kahvaltı isteyenlere göre harika bir seçenek beyaz peynirli sandviç. Geceden hazırlayıp buzdolabına koyabilir sabah da içiniz rahat bir şekilde yiyebilirsiniz. Dışarıdaki yağlı poğaça ve börek gibi ürünlerden kendinizi korumuş olursunuz.


Malzemeler:

İki dilim kepekli veya çavdarlı ekmek
İki dilim az yağlı beyaz peynir
Bir adet domates
Bir adet salatalık
İki yaprak iceberg marul
Bir adet yeşil biber
Bir tatlı kaşığı zeytinyağı
Bir tutam kekik

Yapılışı: Sebzelerini çok iyi bir şekilde yıkayın. İlk ekmek diliminizin üstüne marulu yerleştirin. Dilimlediğiniz domatesi marulun üstüne onun üstüne de uzunca kestiğiniz biberi koyun. Peyniri en üste yerleştirdikten sonra hafifçe yağı gezdirin ve kekik serpiştirin. Kahvaltınız hazır. 

3. Vegan Sandviç

Sağlıklı sandviç tariflerimizde tabiki vegan bireyleri de unutmuyoruz. Onlar içinde oldukça kalorisi düşük ve lezzetli bir tarifimiz var. içinde birbirinden vitaminli sebzeler bulunuyor.


Malzemeler:

1 adet çavdarlı sandviç ekmeği
1 adet kabak
1 adet havuç
1 adet patlıcan
İki üç dal dereotu, semizotu ve maydonoz
Tuz, karabiber, kekik
İki tatlı kaşığı domates salçası veya püresi
Bir tatlı kaşığı zeytinyağı

Yapılışı: Kabak, havuç ve patlıcanları uzun ince dilimler şeklinde doğradıktan sonra ızgaranızı bir tatlı kaşığı zeytinyağı ile yağlayın. Üstüne karabiber tuz ve kekik serpiştirin yumuşayıncaya kadar pişirin. Onlar piştikten sonra ekmeğinizin alt dilimine domates salçanızı ince bir katman oluşturacak şekilde yayın. Pişirdiğiniz sebzeleri gelişigüzel bir şekilde üstüne koyun. Onun üstüne irice doğradığınız yeşilliklerinizi koyun. Sağlıklı vegan sandviçiniz hazır. Afiyet olsun. 

4. Tavuklu Sandviç

Beyaz etten vazgeçemeyenlere özel protein açısından zengin bir tarif daha. Doyuruculuğu yüksek, uzun süre acıktırmayan bir sandviç türü. Özellikle pratik bir şekilde öğle yemeklerinde tüketilebilir.


Malzemeler:

İki adet kepekli sandviç ekmeği dilimi
İki adet tavuk göğsü
Bir adet domates
Bir adet kırmızı biber közü
İceberg marul
Turşu
Pulbiber, tuz, karabiber

Yapılışı: İki dilim ince tavuk göğsünüzü azıcık yağladığınız ızgaranızda baharatları ilave ederek pişirin. Kırmızı biberi dilerseniz kendiniz közleyin dilerseniz hazır konservelerden kullanın. Ekmeğinizin alt dilimine marulu üstüne domatesi yerleştirin. Üstlerine sırasıyla turşu, tavuk ve köz biberi koyun. Sağlıklı tavuklu sandviçiniz hazır. Afiyet olsun.

kaynak:http://www.yasamtonu.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder