26 Haziran 2016 Pazar

Şükrü Özyıldız'ın Hayatı


Şükrü Özyıldız; 18 Şubat 1988 İzmir doğumludur. Annesi Rum Rodos göçmeni, babası ise Karadenizli’dir. 9 yaşında annesini kaybetmiştir. Kendisinden iki yaş küçük Burcu adında bir kız kardeşi vardır. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Gemi Makineleri Mühendisliği bölümünü kazanıp, İstanbul’da bir yıl okuduktan sonra yeniden sınava girerek Ege Üniversitesi’nde İşletme bölümünü okumaya başlamış daha sonra da Erasmusla Portekiz’e gitmiştir.

Küçüklüğünden beri dövüş sporlarına merakı olan yakışıklı oyuncu, Portekiz’de kafes dövüşlerine katılmıştır. Daha sonra Kafes dövüşlerini bıraktığını açıklayan Şükrü Özyıldız oldukça hiperaktif biridir. Hatta bu özelliğini dizi setlerinde bastırmaya çalışmıştır. Yurtdışında oyunculukla ilgili bir workshopa katılan genç oyuncu bunun ardından oyunculuğu çok sevdiğine karar verip Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde oyunculuk eğitimi almaya karar vermiştir.

Birçok tiyatro oyununda , reklamlarda ve dizilerde rol alan genç oyuncu ekranlara ilk olarak 2011 Yılında “Derin Sular” adlı dizisindeki Toprak rolüyle çıkmıştır. 2013 yılında Star TV ekranlarında yayınlanan “Benim Hâlâ Umudum Var” dizisinde başrollerini Gizem Karaca ve Berk Oktay ile paylaşmış ve bu dizi ile kendisini Türk halkına tanıştmıştır. 2013 yılında da ilk sinema filmi “Neva” da başrol oynamıştır. Şükrü Özyıldız; halen oyunculuk eğitimlerine devam ederken bir yandan da davul ve perküsyon eğitimi alarak kendini bu yönde de geliştirmektedir.

Televizyon dünyasındaki en büyük kariyerini Şeref Meselesi’ndeki Emir karakterindeki başarısı ile yapmıştır. Şu an ise iddialı bir giriş yapan Tatlı Küçük Yalancılar’da Eren karakterini canlandırmaktadır.

Özel hayatındaki en önemli gelişme ise Şeref Meselesi’ndeki rol arkadaşı Şükran Ovalı ile yaşadığı aşktır.

Ayrıca cool bir stil; tişört, gömlek, deri ceket ve altına da jean giyindiğini söyleyen Şükrü Özyıldız, çekimlerde de kolundan çıkarmadığı bilekliğini çok seviyor. Bir de kemer takmadan ve yazın güneş gözlüğü olmadan dışarı çıkmaz. Ayrıca; deri ceketsiz bir kış geçirmeyeceğini de ifade etmektedir.

Dizi ve Filmler:

2011 – Derin Sular (Toprak)
2012 – Uçurum (Avukat Tolga)
2013 – Benim Hala Umudum Var (Ozan)
2013 – Neva (Sinema Filmi)
2014 – Çalıkuşu (Mirzade Murat)
2014 – Şeref Meselesi (Emir)
2015 – Sevimli Tehlikeli (Sinema Filmi)
2015 – Tatlı Küçük Yalancılar (Eren)
2015 – Her Şey Aşktan

kaynak:http://www.jeyline.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder