10 Haziran 2016 Cuma

Fondöten Nasıl Seçilir?


İpucu: Cilt kusurların yoksa yoğun kıvamlı bir fondöten kullanmaya da ihtiyacın yok. Fakat cildinde hafif kusurlar, kızarıklıklar, lekeler ve sivilceler varsa cilt tipine ve rengine uygun bir ürün seçerek cilt tonunu eşitleyebilirsin.

Doğru rengi bul: Fondötenin amacı cildine renk katmak değil, bunu bronzerlar veya allıklarla yapabilirsin. Fondöten cildi makyaja hazırlamak ve eşit renkte bir cilt tonu oluşturmak için kullanılır. Bu durumda fondöteninin rengi cildinin rengi ile birebir aynı olmalı. Ne daha açık, ne de daha koyu!

Deneme zamanı: Her makyaj ürününde olduğu gibi fondöteni de elinde denemen doğru sonuçlar almanı önleyebilir. Elinin rengi ve dokusu yüzünden çok farklı olabilir. Cilt rengine en yakın tondaki fondöteni çene ve yanak arasındaki bölgeye az miktarda sür. Hemen yanına bir ton açık ve koyu tondakileri uygula. Aynadan uzaklaş ve cildinde kendini belli etmeyen ton hangisi ise onu seç. Yaz aylarında bronz tenin için farklı bir ton almayı da unutma!

Uygulama aşaması: İhtiyaçtan fazla fondöten uygulamak yapay bir görünüm elde etmene yol açacak. Bir ya da iki damla fondöteni tüm yüzüne uygula. Kusurlu bölgelere ise önceden kapatıcı uygula.

kaynak:http://www.hepsikadin.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder