26 Haziran 2016 Pazar

İyi Karpuz Nasıl Seçilir?


Yazın vazgeçilmez meyvesi karpuzu kim sevmez ki? Hele de sulu ve lezzetli ise. Tabi lezzetli karpuzu yemek güzel olsa da karpuz seçmeyi herkes beceremez. Karpuz satanlar genellikle bir iki vurup ooo bu karpuz iyi abi bak sese derler ve verirler. 

İlk olarak karpuzun görünümü çok önemlidir. Yamuk olmayacak üzerinde derin yara bere izler bulunmayacak, Ve en önemlisi koyu yeşil ve mat olmasına özen gösterilmeli.

İkinci olarak karpuzun ağırlığı oldukça önemli. Karpuzun yüzde 92’si sudur. Büyük ve gösterişli bir kapuz değil de görünüme göre daha ağır bir kapuz alın.

Üçüncü olarak karpuzun güneş görmeyen sarı yeri ne kadar eski görünüyorsa o kadar iyidir. Az sarı değil daha koyu hatta biraz eski görünümlü sarılı olanları tercih etmelisiniz.

Dördüncü olarak sap kısmına dikkat etmelisiniz. Sap yeri kıvırcık olmamalı. Düz sapa sahip olmalı ve poposundaki minik yuvarlak iz ne kadar minik olursa o kadar iyi.

Son olarak yazının başında bahsettiğimiz gibi karpuzdan gelen ses çok önemli. Karpuza vurulduğu zaman tok bir ses gelmeli. Sesi anlatmak biraz zor olsa da daha önce dedeleriyle babalarıyla karpuz alanlar ne demek istediğimi anlamışlardır.

Tabi unutmadan bir de çizgili karpuzlar var. Çizgili karpuz alacaksanız çizgilerin düzgün olmasına ve silik olmamasına özen göstermelisiniz. Çizgilerin karışık görünmemesi ve eşit mesafelerden olmasına özen göstermelisiniz.

kaynak:http://www.jeyline.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder