26 Haziran 2016 Pazar

Yaz İçin Cilt Bakım Önerileri

Cilt, yazın normal zamana kıyasla daha fazla kurur. Bu sebeple, özellikle yaz aylarında cildinize daha fazla özen göstermeniz ve cilt bakımını ihmal etmemeniz gerekmektedir. Yaz aylarında cilt bakımı yapmanız güneşten, aşırı sıcaktan veya cildinizin kurumasından kaynaklı kusurların azalmasını sağlayacaktır. Peki yaz aylarında cilt bakımı nasıl yapılmalıdır?

1) Cildinizi sürekli nemli tutmalısınız.


Yaz mevsiminde cilt normalde olduğundan farklı olarak daha fazla kuruyacak ve bu kuruma cildin soyulmasına sebep olacaktır. Bu sebeple özellikle kuru cilt tipine sahip kadınlar yaz mevsiminde buna daha fazla önem göstermelidir. Cildinizin yaz aylarında kurumasına engel olmak için nemlendirici kremler kullanmalısınız.

2) Ağır makyaj yapmaktan kaçının.


Kapatıcı ve fondöten gibi ağır makyaj malzemelerini yaz aylarında mümkün olduğunca kullanmamalısınız. Çünkü yazın cildiniz nefes almak ister ve cildinize istediği oksijeni sağlayabilmeniz için cilt gözeneklerini açık tutmanız gerekir.

3) Güneş kremi kullanın.


Güneş ışınları içerdiği ultraviyole ışınlar yüzünden cildinizin erken yaşlanmasına ve cilt kırışıklıkları
oluşmasına sebep olmaktadır. Bu sebeple yaz aylarında özellikle güneşin altında durmaktan kaçının ve her zaman yüzünüze güneş kremi kullanın. Yüzünüz için kullanacağınız güneş kreminin en az 30 faktör olması gerekir.

4) Güneşten kendinizi koruyun.


Güneş yalnızca cildinize değil, gözlerinize de zarar vermektedir. Güneş kreminin yanında mutlaka koruyucu bir şapka ve gözlük kullanmayı ihmal etmeyin.

5) Mevsim meyvelerinden kendinize yüz maskesi yapın.


Yaz aylarında , mevsim meyveleri ile yapacağınız yüz maskeleri cilt bakımı için size çok faydalı olacaktır. Beyaz dut, bu aylarda faydalanabileceğiniz en iyi meyvelerden biridir. Beyaz dut, size doğal bir cilt tonu sağlarken aynı zamanda da cildinizi besleyerek cilt bakımı için size destek olacaktır.

Dut Maskesi

. 8-10 adet dutu bir çatal yardımıyla iyice ezin.
. Ezdiğiniz dutu 10 dakika bekletin.
. Yüzünüze bir fırçayla ince bi tabaka halinde sürün.
. 20 dakika beklettikten sonra yüzünüzü durulayın.

kaynak:http://www.yasamtonu.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder