26 Haziran 2016 Pazar

Mucizevi Cilt Maskeleri

Güzel ve bakımlı olmayı seçen kadınlar lekesiz ve sıkı bir cilde sahip olmak cilt bakımına önem veriyor. Cilt bakımı düzenli yapıldığında gerçek etkisini gösterebilmekte. Bu nedenle günlük cilt bakımı aksatılmamalı ve gece bakımına da ayrı önem verilmeli. 


Cilt bakımı yaparken doğal ürünler kullanabilir ve evde hazırlayacağınız maskeler ile güzelliğinize güzellik katabilirsiniz. Cildi canlandırmak, beyazlatmak, lekeleri yok etmek için kolaylıkla evde hazırlayıp uygulayabileceğiniz birçok pratik maske mevcut.

Evde yaptığınız maskeyi uygularken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta maskenin temizlenme kısmı. Maske ciltten temizlenirken mutlaka ılık su ile yıkanmalı. Fazla sıcak su gözeneklerin açılmasına neden olacağından ve fazla soğuk su da gözeneklerin büzülerek tıkanmasına neden olacağından gözenekler üzerinde olumsuz etki yaratabilmekte. 

Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz cilt maskeleri için sadece doğal ürünler kullanmanız yeterli olacak.
İşte evde cildinize uygulayabileceğiniz maskeler:

Avakado maskesi

A vitamini bakımından zengin olan avokado ile cildinizi canlandıracak çok basit bir maske yapmanız mümkün. Yarım avokado ezmesini çeyrek bardak organik bal, 1 çay kaşığı süt ve yoğurt ile karıştırarak maskenizi hazırlayabilirsiniz. Geriye kalan tek işlem cildinize sürmek ve 10 dakika beklettikten sonra ılık su ile iyice yıkayarak maskeyi yüzden temizlemek. Cildiniz canlandıkça maskenin ne kadar faydalı lduğunu görebileceksiniz.

Muz maskesi

Meyveler her derde deva. Zengin A ve E vitamini içeren muz, cildiniz için uygulayacağınız maskede mucizevi bir etki yaratabilir. Bunun sebebi cildinize nem ve yumuşaklık verecek olması ve çok daha canlı görünen bir cilde sahip olmanızı sağlaması. Maskenin yapılışı da oldukça kolay. Sadece yarım muzu alıp püre haline getiriyor ve yüzünüze sürüyorsunuz ve 10 dakika beklettikten sonra cildinizi ılık suyla yıkıyorsunuz. Arzu edenler maskenin etkisini arttırmak için püre haline getirilmiş olan muzun içine bir çay kaşığı bal da ekleyebilir.

Pirinç maskesi

Cildini beyazlaştırmak isteyenler için evde hazırlayıp uygulayabilecekleri pratik maskeler var. Bu maskeyi hazırlamak için 1 çay bardağı süt, yarım fincan pirinç unu yeterli. Pirincin içinde bulunan para aminobenzoik asit, ferulik asit ve allantoin maddeleri cilt üzerindeki lekelerin giderilmesinde ve cildin beyazlaştırılmasında oldukça etkili ayrıca cildi zararlı güneş ışınlarına karşı cildi korumayı da sağlıyor. Pirinç unu ve süt bir kapta karıştırıldıktan sonra, hazırlanan karışım bir fırça yardımıyla cilde sürülerek, 20 dakika beklendikten sonra ılık su ile iyice temizlenir. Bu maskeyi haftada 2 kez düzenli yaptığınızda birkaç ay sonra cildiniz üzerindeki leke ve kızarıklıkların gitmeye başladığını ve cildinizin beyazladığını görebilirsiniz.

Yoğurt ve limon suyu karışımı ile yapılan maske

Cildini beyazlaştırmak isteyenlerin deneyebileceği bir diğer maske de yoğurt ve limon suyu ile hazırlanabilen oldukça kolay bir maske. 1 yemek kaşığı yağsız yoğurt ve 1 yemek kaşığı taze limon suyunu karıştırıldıktan sonra yüz ve boyun bölgenize ince bir tabaka şeklinde sürdükten sonra, 15-20 dakika bekletip ılık su ile temizlemelisiniz. Maske sonrasında cilt tipine uygun bir nemlendirici sürmenizde fayda var. İşlem haftada 1-2 kez tekrarlandığında 1 ay içinde sonuç alınabilir.

Süt, bal ve limon suyu ile yapılan maske

1 fincan süt, 1 tatlı kaşığı yoğurt ve yarım limon suyu bir kaba konarak karıştırılır. Hazırladığınız karışımı ister bir fırça yardımıyla isterseniz elinizle nazikçe cildinize sürebilirsiniz. Maske cildinizde 30 dakika bekledikten sonra ılık suyla yıkanır ve cilt maskeden arındırılır. Bazı ciltler diğer ciltlere oranla daha hassas olabilir. Bu maske sürüldüğünde cilt üzerinde herhangi bir kaşınma hissi duyulursa ya da bir kızarıklık olursa hemen yıkanmalı. Bir sonraki maske uygulamasında böyle bir etki ile tekrar karşılaşmamak için maske yapılırken, limon suyu miktarı azaltılarak ve süt miktarı artırılarak karışım hazırlanarak cilde uygulanabilir. Cildini beyazlaştırmak isteyenlerin uygulayacağı bir maske. 

Süt ve yulaf ezmesi ile yapılan maske

Cildinizi kirlerden arındırmak ve sıkılaştırmak istiyorsanız, biraz süt ile yulaf ezmesini karıştırıp cildinize hafifçe sürebilir, birkaç dakika maskeyi cildinizde beklettikten sonra ılık su ile cildinizi temizleyerek durulayabilirsiniz.

Maydanoz maskesi

Cilt lekeleri için faydalanabileceğiniz maydanoz maskesi haftada bir veya iki kez yapılabilmekte. 1 demet maydanozu iyice doğrayıp havanda dövdükten sonra 2 çay kaşığı bal ve 1 çay kaşığı limon suyu eklenerek karıştırılır. Karışım leke sorunu olan bölgeye maske sürülerek, 15 dakika bekletildikten sonra ılık ile durulanır. Maske sonrası cildinize nemlendirici sürebilirsiniz.

Cildine önem veren ve cildinin genç kalmasını isteyen kadınlar bitkisel cilt bakım ürünleri kullanarak cilt bakımı yapabilir ve harika bir cilde sahip olmanın keyfini çıkarabilir.

kaynak:http://www.kozmy.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder