9 Haziran 2016 Perşembe

Pudra Kullanımına Dair Püf Noktalar

Pudra, özellikle yağlı ciltli hanımların yakından tanıdığı sıkı dostu gibi. Yağlı görüntüyü alması, yağlı ciltlerin yüzünde durmak bilmeyen makyajı sabitlemesi ve cildi kesinlikle daha duru göstermesi nedeniyle pudra vazgeçilmez bir makyaj malzemesi.


Peki pudra kullanımına dair püf noktaları bildiğimize emin miyiz? Gelin, beraber öğrenelim.
Öncelikle pudra tiplerini tanıyalım:

Kompakt ve toz olmak üzere iki çeşit pudra bulunur. Kompakt pudra sıkıştırılmış bir pudradır; toz pudra ise sıkıştırılmaz, genelde mineral içerikli olur. Toz pudralar daha doğal bir görüntü sağlarken kompakt pudrada doğallığı yakalamak bir tık daha zordur.


Kompakt pudralar ciltte kadifemsi bir etki bırakırlar. Yani cildinizdeki pürüzlerden şikayetçiyseniz kompakt pudra kullanımınıza uygundur. Ama öte yandan toz pudralar ciltteki yağı dengelemesi yanında bir de cildi daha parlak gösterirler. Tabi toz pudraların kullanımı kesinlikle daha zordur. Bir yerlere saçılabilme, bulaşabilme ihtimali çok daha fazladır.
Şimdi geçelim kullanım püf noktalarına:

Öncelikle pudra rengi elbette ki fondötene uyumlu olacak ve fondötenden sonra sürülecek. Eğer karma ciltliyseniz ve parlama sorununuz sadece T bölgenizle sınırlıysa sadece T bölgenizi pudrayabilirsiniz.


Pudrayı fırçayla kullanmanızı tavsiye ederim. Pudra pufları yüzünüzde maske etkisi yaratabilir. Pudra fırçasıyla çok daha doğal ve çok daha etkili bir sonuç alırsınız.


Eğer yüzünüzde tüyler varsa pudra bunları daha da açığa çıkaracaktır. Bu yüzden yüzünüzdeki tüyleri almadan pudra kullanmamalısınız.


Pudrayı fazla kaçırdığınızı hissediyorsanız yüzünüze biraz termal su fıslattıktan sonra bir peçeteyle tampon hareketlerle bastırarak fazlalığı alabilirsiniz. Ama eğer elinizde termal su yoksa sadece pamuk yardımıyla da aynı işlemi görebilirsiniz.


Pudra sürdükten sonra kaşlarınızda ve saçlarınızda pudra kalıp kalmadığını kesinlikle kontrol etmelisiniz.

kaynak:http://www.topukluhaber.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder