28 Haziran 2016 Salı

Yüz Şekline Uygun Saç Kesimi İçin Tüyolar

Yüz şekline uygun modeller seçmek saçın daha çok yakışmasını sağlar. Bir kadın için şüphesiz en önemli aksesuar saçtır.


Saçınızın şeklinden ne kadar memnunsanız, gün içerisinde kendinizi o kadar mutlu hissedebilirsiniz. Bu yüzden saç kesiminizin yüzünüze uygun olmasına dikkat etmeniz oldukça önemli. Saç kesiminiz yüzünüze uygun olmadığı takdirde, her ne kadar sevdiğiniz bir model olsa da istediğiniz gibi bir görünüm oluşturmayabilir.

Yüz şekline uygun saç kesimi nasıl belirlenebilir?

Yüz şeklinize uygun bir saç kesim modeli arıyorsanız, dikkat etmeniz gereken en önemli konulardan biri saç yapınızdır. Saçınızın kendi yapısı sebebi ile uzun saç kullanabilmeniz mümkün olmayabileceği gibi, kimi zaman da fazla kimyasal işlem uygulanması sebebi ile saçınızı daha kısa kestirmeniz gereken durumlar ortaya çıkabilir. Bu durumda saç kesimi için uzun saç ve kısa saç modellerini incelemeniz gerekebilir. Hangi yüz tipine hangi model saç gider bilirseniz, yüz şekliniz için en uygun uzun ve kısa saç modellerini daha kolay belirleyebilirsiniz.

Oval yüz şekline sahip olan kadınlar için saç modelleri

Bir bayan için en ideal yüz şekli olarak görülen oval yüz için, neredeyse her saç kesiminin uygun olduğunu söyleyebiliriz. Ancak diğer yüz tipleri için uygun olmayan ama oval yüzlü bayanlar için çok ideal olan modeller var. Bunların başında da erkek tipi dediğimiz yandan ayrılmış asimetrik kesim saç modeli geliyor. Kısa saçlı iseniz ya da saçınızı kısa kestirmek istiyorsanız bu modeli denemenizi tavsiye ederiz. Uzun saçlıysanız ve sadece model değişikliği yapmak istiyorsanız, ortadan ikiye ayrılmış saç kesimi doğru bir seçim olacaktır. Bu kesimdeki saça iri dalgalar yaptırabilirsiniz.

Yuvarlak yüz şekline sahip olan kadınlar için saç modelleri

Oval yüzden sonra en rahat saç kesimi gerçekleştirilebilecek ikinci yüz şekli de yuvarlak yüzdür. Bu yüz tipi için kısa saç modeli olarak yandan ayrılmış küt veya katlı kesimleri önerebiliriz. Eğer uzun saç modelleri arasından seçim yapmak istiyorsanız, bu durumda başınızın üst kısmını kabarık kullanmanıza olanak sağlayacak olan asimetrik kesim yana ayrılmış modelleri tercih edebilirsiniz. Katlı kesim yapılmış olması ve saça tepe kısmı kabartılarak iri dalgalarla şekil verilmiş olması bu yüz tipi için çok doğru bir tercih olacaktır.

Kare yüz şekline sahip olan kadınlar için saç modelleri

Bir kadının kare yüz şekline sahip olması sert yüz hatları olduğu anlamına gelir. Bu durumda sert yüz hatlarınızı ön plana çıkarmayı ya da gizlemeyi tercih edebilirsiniz. Ancak bu yüz tipi için kısa saç modeli olarak en uygun olanı, şüphesiz yandan ayrılmış, katı bol ve kare şeklinde kesilmiş olan saç modeli. Uzun saç kesimi istiyorsanız bu durumda çene kemiğini örtecek modelleri tercih etmelisiniz. Saç uçlarınıza iri dalgalar yapabileceğiniz ya da kıvırcık olarak kullanabileceğiniz katlı kesimler bu konuda size yardımcı olacaktır.

Uzun yüz şekline sahip olan bayanlar için saç modelleri

Genel olarak uzun yüz şekline sahip olan kadınların da sert bir görüntüye sahip oldukları görülür. Bu görüntüyü azaltmak için kısa saç modellerinde düz kesimler yerine katlı ve kabarık modelleri kullanmanız daha doğru bir seçim. Uzun saç kesimi için ise, kabarık modeller kullanmanız daha çok size yakışabilir. Katlı kesilmiş, iri bukleler yapılmış bir saç oldukça hoş durabilir.

Üçgen yüz şekline sahip olan bayanlar için saç modelleri

Üçgen yüz şekline uygun saç kesimi nasıl olmalı? Üçgen yüz şekline sahip olan bayanlar için bu yüz şeklini ovale dönüştürecek olan saç modellerini kullanmak daha doğru bir tercih. Bunun için de kısa saç kesimleri için bob tarzı dediğimiz ortadan ikiye ayrılmış önü uzun, arkası kısa saç modellerini tercih edebilirsiniz. Ayrıca kakül kullanmanız da doğru bir karar olacaktır. Uzun saçlar için de, başınızın üst kısmını kabarık tutabilmek için katlı kesim tercih edebilirsiniz. Saçınızı kat kat kestirip, tepe kısmını hafif kabartmanız ve uçlarını düz olarak kullanmanız doğru etkiyi yaratacaktır.

kaynak:http://www.kozmy.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder