21 Haziran 2016 Salı

Selgas Cano Mimarlık Ofisi tasarımı

Çoğu insan hergün işe gidip geliyor ve farklı yerlerde çalışıyor. İş yerlerinin sunduğu farklı imkanlar ve ortamlarvar. Ancak bazı şirketlerin ofisleri ise oldukça dikkat çekici.Doğayla iç içe tasarlanmış Selgas Cano Mimarlık Ofisi’debunlardan birisi.

Elbette herkes şehrin gürültüsü ve bunaltıcılığından uzak,doğa ile iç içe, yemyeşil ve huzur dolu bir ortamda çalışmak ister.

İspanyol mimarlık ofisi Selgas Cano’nun mimar ve tasarımcıları da böyle düşünmüş ve Madrid’in ağaçlıklı bir bölgesinde, kendileri için bu muhteşem güzellikte ve dinlendirici ofisi tasarlamışlar.

İspanyol mimarlar Jose Selgas ve Lucia Cano tarafından tasarlanan bu aerodinamik tüp ofis, çalışanlarının pastoral bir tabloda yer alıyormuş gibi hissetmesini sağlıyor.

İki mimarın kendi mimarlık firması olan Selgas Cano için tasarlanan ofisleri İspanya, Madrid dışında bir ormanda doğaya zarar vermeden, yarısı toprağa gömülmüş bir halde inşa edilmiş. Bu durum ofisin sıcak yaz günlerinde bile serin kalmasını sağlıyor.

Çalışırken gün ışığının faydasından yararlanılması için ofisin yarısı şeffaf bir pencere, güneşten sıkılıp gölgelik bir alanda oturmak isteyenler için, diğer yarısı da fiberglas duvarla kaplanmış.

Boydan boya ve aynı zamanda tavana doğru kavislenen pencereler yapay aydınlatma ihtiyacını da ortadan kaldırıyor. Yine ofisi boydan boya kaplayan bu camlar aynı zamanda, masalarında oturmuş çalışan mimarlaradoğanın içinde harika bir görüş sağlamakta. Camların tavana doğru kavislenmesi sayesinde başınızı kaldırdığınızda gördüğünüz gökyüzü ve ağaç manzaraları da gerçekten nefes kesici.

Ormanla iç içe olan bu ofiste çalışmak gerçekten rahatlatıcı, zihin açıcı olsa gerek. Hele ki ofis arkadaşlarınızla da aranız iyi ise çalışmanın daha da keyifli olacağı kesin gibi.













kaynak:http://www.designcoholic.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder