9 Haziran 2016 Perşembe

Hindistan Cevizi Yağının Faydaları

Hindistan cevizi, tropikal yerlerde yetişen bir bitkidir. Meyvesi yenir. Çok besleyici ve güçlendiricidir. İçinde yüksek oranda yağ bulundurur fakat vücudumuz bu yağdan diğer yağlara göre daha kolay yararlanır. Hindistan cevizi yağı, bütün amino asitleri içeren yüksek kalitede protein barındırır. Bu da saç, cilt, tırnak bakımı ve daha bir çok şey için oldukça faydalı bir özelliktir.


Saç Bakımına Faydaları

Saç dökülmesini ve kırılmaları büyük ölçüde azaltıyor.
Kuru saçları nemlendiriyor ve yumuşatıyor.
Saç diplerini, uçlarını besliyor ve saçın dolgun bir görünüme kavuşmasını sağlıyor.
Koparak dökülmeleri azaltıyor.
Kepek oluşumunu engelliyor.

Nasıl Uygulanmalı?

Saçlarımızı ıslatıp taradıktan sonra, saçınızın uzunluğuna göre ya bir yemek kaşığı ya da bir tatlı kaşığı hindistan cevizi yağını saçınıza dökün. Diplerden uçlara doğru masaj yaparak uygulayın. Saçınızın her yerine dağıttığınızdan emin olun. Masaj yaparak uygulayın ki saç köklerinizdeki kan dolaşımı hızlansın ve saçınız daha hızlı uzasın. Daha sonra bone ya da baş havlusu ile sımsıkı olacak şekilde sarın. Bir gece bu şekilde yatarsanız daha iyi sonuç alacaksınızdır fakat dilerseniz 30 dk da bekletebilirsiniz. Bu şekilde de tatmin edici sonuçlar alınıyor. Süre dolduktan sonra saçını şampuanla yağlı kalmayacak şekilde yıkayın. İpek gibi yumuşak, parlak muhteşem saçlara sahip olduğunuzu fark edeceksinizdir. Ayda en az bir defa yapılması tavsiye edilir.


Cilt Bakımına Faydaları

Deriyi yumuşatır.
Özellikle topuklarınız ve dirsekleriniz gibi derisi kalın olan bölgeleri bile yumuşacık yapabilir.
Soğuk havalarda elleriniz kuruyor ve çatlıyorsa bir çok cilt bakım ürününden daha iyi sonuç verir.
Cildinizi besler ve genç kalmasını sağlar.

Kullanımı

Gün içinde, özel gecelerde sık sık makyaj yapıyoruz. Makyaj malzemeleri bünyesinde cildimiz için aslında hiç de sağlıklı olan maddeler barındırmıyor. O yüzden makyajımızı çok iyi bir şekilde temizlemeliyiz. Pamuğa döktüğünüz bir çay kaşığı hindistan cevizi yağını makyajlı bölgelerinize sürün. 10 dk bekletin ve ılık suyla yüzünüzü yıkayın. Hem makyajınızdan zerre kalmasın hem de cildiniz beslensin.

Topuklarınıza ve dirseklerinize de avcunuza biraz aldığınız yağı yedirin. Zaten kolay emilen bir yağ olduğu için cildiniz hemen emip yumuşacık olacaktır. Hinsitan cevizi yağı cildi sadece yumuşatmaz nemlendirir de.


Tırnak Bakımına Faydaları

Tırnaklarınız ince ve zayıfsa, biraz uzatsanız bile kırılıyorsa hindistan cevizi yağı o kimyasal içeren kalsiyum jellerinden bile çok daha iyi gelecektir. Tırnaklarınızın ve çevresinin güçlenmesini sağlayacaktır.

Tırnaklarınıza uygularken, yağı işaret parmağınızın ucuna dökün ve tırnağızın üstünü de kaplayacak şekilde yayın. Masaj yapar gibi parmak uçlarınıza ve tırnak diplerinize yedirin. Faydasını kısa zamanda göreceksiniz.


Çatlayan Dudaklarınız İçin Birebir

Doğal hafif katımsı hindistan cevizi yağı kışın soğuktan çatlayan kanayan dudaklarınız için ideal bir lip balm da olabiilir. Kimyasal içeren ürünleri tercih etmiyorsanız hem uygun fiyata alıp uzun süre kullanabileceğiniz bu faydalı yağ dudaklarınızı yumuşacık yapacaktır. Parmağınızın ucuna biraz sürün ve dudağınıza yayın. Dudak yumuşatıcılardan çok daha etkilidir.


Karın Çatlaklarınıza İyi Gelir

Fazla kilo alıp vermeden oluşan ya da hamileyken olan çatlaklarınız için de evinizde hindistan cevizi yağı bulundurmanızda fayda var. Çatlaklarınızın olduğu bölgeye avucunuzun içine sürdüğünüz yağ ile masaj yaparsanız karnınız daha güzel bir görünüme sahip olacaktır. Eğer doğumunuzu gerçekleştirmediyseniz de hamile iken aynı şekilde günde bir kere uygulayın. Karnınızın daha az çatlamasını sağlayacaktır.

Diş Bakımına Faydaları

Sigara kullanıyorsanız, kahveyi çayı çok fazla tüketiyorsanız dişlerinizin sarılaşmasının önüne geçemiyorsunuz. Sosyal hayatınızı bile etkileyen bu kötü görüntüyü piyasa ürünleri ile geçiremiyorsanız bir tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı ile bir tatlı kaşığı karbonatı karıştırın ve fırçanıza sürüp dişlerinizi fırçalamaya başlayın. Bembeyaz dişlerinize bayılacaksınız.


kaynak:http://www.yasamtonu.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder