7 Haziran 2016 Salı

Saç Bakımına Dair Doğru Bilinen 3 Yanlış


Saç bakımı herkesi ilgilendiren, hem sağlığınız hem de güzelliğiniz için oldukça önemli bir konu. Saç bakımına gösterdiğimiz özen doğrultusunda da bir o kadar yanlış yapmamız da mümkün. Bu konuda özellikle internet sitelerinde çok fazla yazı olması da bu yanlış saç bakımı uygulamalarını da peşinde getiriyor. Gelin birlikte saç bakımına dair doğru bildiğimiz 5 yanlış neymiş öğrenelim!

Saçlarınızı Fırçalarken & Tararken Dikkat!

Özellikle saç uçlarındaki kırıkların gitmesi, saçın havalanması gibi sebeplerle birçok kadın saçlarını sık sık fırçalıyor. Saçları sık özellikle de nemli iken fırçalamak hatta sık taramak bile saç tellerinin kopmasına zarar verir. Saç taramanın en büyük avantajı diplerdeki yağın saç geneline yayılması. ancak bu fayda için saçı sık sık taramak hatta fırçalamak saça ve saç derinize ciddi zarar veriyor.


Fazla Sayıda Saç Bakım Ürünü Kullanmak

Saç bakımı denilince ilk akla gelen bakım ürünleri kullanmak oluyor. Saçınız vücudunuzun, cildiniz bir parçası. Ona dışarıdan bir müdahalede bulunmadan önce içeriden bakmanız gerektiğini asla unutmayın. Saç bakımı yapayım derken uyguladığınız saç kremleri, saç maskeleri, saç bakım yağları gibi birçok saç bakım ürünü saçlarınızı ciddi anlamda yorabilir. Bu sebeple bu ürünleri kullanırken belli bir oranda ve çeşitte kullanmanızda yarar var. Saç maskesi uyguladığınız günler saç kremi kullanmayın. Saç kremi kullandığınız günler saç şekillendirme sırasında ona göre şekillendirici ürün kullanmanızda yarar var.

Isıya Karşı Koruyucu Ürünler – Spreyler

Artık neredeyse her kadının evinde ısı ile saç şekillendirme aleti yani maşa ya da düzleştiriciler mevcut. Hal böyle olunca her kadının saçları da çok hızlı yıpranmaya başladı. Suyun bile 100 derecede kaynadığını düşünürsek saç şekillendirme aletlerinin üzerinde yazan 200 dereceler ciddi anlamda zarar demek.

Saç şekillendirmeyi ille de tercih eden kadınların kaçış noktası ısıya karşı koruyucu saç bakım ürünleri oluyor. bu ürünleri saçı koruduğu ortada ama ne kadar? Yani siz bu ürünleri kullandığınızda %100 oranında ısıdan korunmuş olmuyorsunuz. Bu sebeple saç koruyucu ürünü kullanıp üstüne 200 derece uygulama yapmaktan kaçınmalısınız. İlle saç şekillendirici kullanacaksanız mutlaka bu ürünlerden kullanıp ısısını da minumuma indirmenizde yarar var. Ve saç şekillendirme aletlerini sık kullanıyorsanız mutlaka 3-4 ayda bir kırıklarınızı aldırmanızda yarar var.

kaynak:http://www.stilonerileri.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder