6 Haziran 2016 Pazartesi

Argan Yağı Faydaları

Argan yağının, öncelikle saçtan başlayan etkisiyle birlikte aslında cilde de çok iyi geldiği anlaşıldı. Argan yağı ilk olarak ağızdan ağıza yayıldı. Saç bakım yağı olarak kullanılmaya başlanmıştı ki sonra neredeyse tüm kozmetik ürünlerinin içinde rastladık argan yağına. Argan yağını ilk duyduğumuzda yeni çıktı diye düşünmüş olsak da, aslında argan yağı yıllardır kadınların güzellik sırlarından biri olarak kullanılıyordu. Argan ağacı, Fas’ın bir bölgesinde yetiştirilmektedir. Argan ağacının tohumlarından elde edilen yağ yıllardır saç ve cilt için kullanıldığı gibi yemeklerde de kullanılıyormuş. Argan ağacı aynı zamanda hayat ağacı olarak da anılıyormuş.

Argan yağının faydaları saymakla bitmiyor desek yeridir. Fakat argan yağının faydalarından yararlanabilmek için argan yağının saf ve doğal olması gerekmektedir. Herhangi bir yağ ile karışık yaptığınızda da çok dikkat etmeli ve yalnızca tavsiye edilen bölgelerde kullanmalısınız.


Argan yağının faydaları bizim için saç ve cilt için çok daha fazladır. Bugün size aygan yağının cilt için faydaları konusunda bir kaç tavsiye vereceğiz. Argan yağının faydaları cilt bakımı için oldukça etkileyici. Argan yağı temel yağ asitlerinin yanı sıra bol miktarda E Vitamini içermektedir. Bu yüzden argan yağı cilt için çok önemlidir. Cildiniz yağlıysa ve yağ formundaki ürünleri kullanmaktan korkuyorsanız size bir önerimiz var. Bu tür yap yapıdaki ürünleri banyo sonrası cilt neme açken az miktarda kullanırsanız hem cildiniz yağın tüm faydalarını emmiş olur hem de cildinizin yağlanma olasılığı azalır. Yağlı ya da karma bir cilt yapısına sahipseniz mutlaka sizin de kullanabileceğiniz yağlar vardır. umutsuzluğa kapılmayın!


Argan yağının faydası cilt açısından yalnızca E vitamini içerdiği için değil, cildin nem ihtiyacının çoğunu doğal olarak karşılamasıdır. Argan yağı güçlü bir antioksidandır. Cildinizi nemlendirirken aynı zamanda sizi tüm dış etkenlere karşı korur. Cilt yüzeyinizi güçlendirirerek onarmaya başlar. Belki bir ağaç tohumundan bu kadar mucize beklemiyordunuz fakat Argan Yağı oldukça önemli bir bakım yağıdır. Argan yağı, cildinizdeki nem dengesini sağlayacağı için cildinizin elastikiyetini de arttırıyor.

Argan yağının faydaları, bu zamana kadar cildiniz için kullandığınız tüm yağlardan daha fazladır. Cildi yenileme ve koruma özelliği oldukça yüksektir. Cildinizi temizleyip uyguladığınız takdirde, aynı iltihaplı sivilce oluşumunu da engeller. Argan yağı, cildin metabolizması dediğimiz katmanını oldukça iyi çalıştırır. Bu şekilde cildinize uyguladığınızda yaşlanmaya karşı ve dış etkenlerin cildinizi yıpratma olasılığına karşı cildinizi korumuş olacaksınız.

Argan yağını cildinize uygularken, yağı elinizde hafif ısıtın. Ardından yumuşak hareketlerle cildinize baskı yapıp çekerek uygulayın. Haftada bir kaç kez argan yağını cildinize serum gibi uygulayabilirsiniz.

kaynak:http://www.stilonerileri.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder