5 Haziran 2016 Pazar

Kalıcı Makyaj Nedir?

Makyaj yapmak bazı kadınlar için saatlerini bile ayırabileceği özel bir zevkken, bazıları içinse yalnızca zaman alan bir eylemden ibaret. Özellikle makyajdan hoşlanmadığı halde işi gereği her sabah bununla uğraşmak zorunda kalanlar bu eylemi adeta bir işkence gibi görüyor. Hatta bundan zevk alan kişiler için bile her sabah uykulu gözlerle ayna karşısına geçip güzelleşmek için fırçalar ve boyalarla boğuşmak zorunda kalmak bazen zorlayıcı olabiliyor. Fakat artık kalıcı makyaj sayesinde tüm bunlardan kurtulmak mümkün.

Kalıcı makyaj tekniği, yalnızca makyaj yapmayı sevmeyen veya zamanı olmayanlar için değil, aynı zamanda kozmetik ürünlerine alerjisi olan kadınlar için de oldukça faydalı. Bunun yanı sıra sporcular ve cildi makyaj tutmayanlar da bu uygulamanın birçok kolaylığından yararlanabiliyor. İşte kadınların hayatını kolaylaştıran kalıcı makyaj teknikleri.

Acı verici cerrahi bir müdahale değildir

Mikro Pigment Uygulaması olarak da adlandırılan kalıcı makyaj, doğal renklerin tek kullanımlık steril iğneler yardımıyla deri altına işlenmesi şeklinde uygulanıyor. İşin içinde iğnenin olması, bu işlemi bazı kadınların cerrahi bir müdahale olarak görmesine ve işlemi yaptırmaktan kaçınmasına sebep olsa da kalıcı makyaj uygulaması herhangi bir acı içermiyor.


Kalıcı makyaj dövme ile karıştırılmamalı

Kalıcı olması sebebiyle dövme ile sıkça karıştırılan bu uygulama, tamamen doğal ve mineral içerikli boyalar yardımıyla yapılıyor ve herhangi bir kimyasal işlem uygulanmıyor. Zaten her ne kadar adı kalıcı olsa da en fazla 4-5 sene geçerliliğini sürdüren bu uygulamanın bu süre bitimlerinde yenilenmesi gerekebiliyor. Dolayısıyla bu yönüyle de dövmeden ayrılıyor.

Cildin hassasiyeti hakkında önceden bilgi alınıyor

Uygulama sırasında kullanılan boyalar, herhangi alerjik reaksiyona sebep olacak maddeler içermese de işlem öncesinde mutlaka kişiye alerji testi yapılıyor. Test sonucunda eğer ciddi bir alerji durumu söz konusu değilse; cildi hassas ve tahriş olmaya elverişli kişilerin işlemi bazen tek seansta yapılmayabiliyor. Ayrıca genelde kaş, göz ve dudak bölgesine uygulanan bu işlem, alerjisi olsun olmasın kısa bir süreliğine uygulanan bölgede mutlaka kızarmaya sebep oluyor. Fakat bu durum doğal olduğu için endişelenmemek gerekiyor.

Kalıcı makyaj artık günümüzde pek çok kadının tercih ettiği güzellik uygulamalarından biri. Eğer siz de çok makyaj yapan veya yamak zorunda olan biriyseniz, her gün kimyasal içerikli kozmetik ürünleri kullanmak yerine; bu uygulamaların kolaylıklarından faydalanabilirsiniz.

kaynak:http://www.kadincagundem.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder