5 Haziran 2016 Pazar

Büyük Gözenekli Ciltler İçin Makyaj Önerileri



Eğer yağlı bir cildiniz ve geniş gözenekleriniz varsa, makyaj yaparken kullanacağınız ürünleri büyük bir titizlikle seçmeniz gerekir.
  • Büyük gözeneklere sahip ciltlerin ilk bilmesi gereken şey hangi bazlı makyaj malzemelerini kullanmaları gerektiğidir. Eğer kuru bir cilde sahipseniz yağ bazlı ürünlercildinize iyi gelebilir fakat büyük gözenekleriniz varsa yağlı makyaj malzemelerinden uzak durmalısınız. Alışveriş yaparken ürünlerin etiketlerine göz atmayı sakın unutmayın.
  • Makyaj malzemesi alırken dikkat etmeniz gereken bir diğer şey ise petrol bazlı ürünler. Bu ürünler cildinizin yağlanmasına, gözeneklerinizin genişlemesine neden olur. Aynı zamanda petrol bazlı ürünler cildiniz için zararlıdır.
  • Büyük gözeneklere sahipseniz, tıpkı yağ bazlı makyaj ürünleri gibi krem bazlı olanlardan da uzak durmalısınız. Çünkü onların içerisinde de yağ bulunur. Toz yada mineral bazlı makyaj ürünlerini tercih etmeniz daha yerinde olacaktır.
  • Makyaj ürünlerinin çoğunda parfüm bulunuyor. Parfüm, gözeneklerin içine dolarak genişlemesine, cildinizin tahriş olmasına ve kızarıklığa neden olur. Bu nedenle ürünlerin içeriğine bakın”fragrance” yer alıyorsa, bırakın almayın.
  • Eğer sıkı görünen gözenekler istiyorsanız, fondötenden önce makyaj bazı kullanmalısınız. Makyaj bazı, malzemelerinin büyük bir kısmının gözeneklere dolmasını ve gözeneklerin tıkanmasını önler. Böylece gözenekleriniz genişlemez, daha sıkı görünür.
kaynak:http://pemberuj.net/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder