5 Haziran 2016 Pazar

Yüzünüzü Aydınlatacak Makyaj Teknikleri



Makyaj yaparken yüzünüzün daha aydınlık görünmesini mi istiyorsunuz? O halde size birkaç önerim olacak. Bu makyaj teknikleri ile yaptığınız makyajın daha iyi görünmesini ve cildinizin ışıltı kazanmasını sağlayabilirsiniz.
  • Yüzünüzün aydınlık görünmesini sağlayacak olan makyaj ürünlerinden biri kapatıcı. Özellikle göz altınızda koyu halkalar varsa kapatıcı sizin en büyük yardımcınız olacaktır. Koyu halkaları kapatarak tüm yüzünüzün daha aydınlık bir görünüme kavuşmasını sağlayabilirsiniz. Koyu halkalarınız yoksa, göz altınıza cilt tonunuzdan daha açık bir kapatıcı uygulayabilirsiniz.
  • Eğer konu cildin daha aydınlık görünmesini sağlamaksa, aydınlatıcı kullanmak en etkili yollardan biri. Toz, likit, krem, stick gibi birçok farklı formda aydınlatıcı bulabilirsiniz. Aydınlatıcıyı kaş kemiğine ve üzerine uygulayarak kaşlarınızın şeklini vurgulayabilir, elmacık kemiklerinin hemen üzerine uygulayarak belirginleştirebilir, dudağınızın üst çukuruna uygulayarak ise dudaklarınızı daha dolgun gösterebilirsiniz. Gözlerinizin iç köşelerine uyguladığınızda ise yorgun görünümü azaltarak daha aydınlık görünmesini sağlarsınız.
  • Dudak renginiz de yüzünüzün daha aydınlık görünmesini sağlayabilir, özellikle pembe ve mercan tonlarını kullandığınızda. Daha etkili bir görünüm için dudak parlatıcıları harika bir seçim olacaktır. Parlak dudaklar, tüm yüzünüzün bir anda aydınlanmasını sağlar.
  • Bazıları için allık sürmek makyajın vazgeçilmez bir adımıdır, bazıları ise allık sürmeye fazla önem vermez. Gerçek şu ki, allık sürerek hem daha aydınlık, hem daha genç bir görünüm kazanabilirsiniz. Yanaklarınız makyaj yokken sağlıklı görünmenizi sağlayan doğal bir pembeliğe sahiptir. İşte makyaj yaparken de bu görünümü yakalayabilmek için allık kullanmayı ihmal etmemelisiniz. Yine özellikle pembe ve mercan tonlarını göz önünde bulundurun.
  • Bu son madde makyaj önerisi değil ama cildinizin aydınlık görünmesi için mutlaka uygulanması gereken bir cilt bakımı önerisi. Ne kadar iyi makyaj yaparsanız yapın, eğer makyaj yapacağınız zemin yani cildiniz sağlıklı ve bakımlı değilse yaptığınız makyaj kendini gösteremeyecektir. Bu nedenle cildinize düzenli olarak peeling yapmalısınız. Peeling yaparak cildinizi ölü derilerden arındırır, parlaklık kazandırırsınız. Peeling işleminden sonra mutlaka nemlendirici uygulamalısınız. İyi nemlendirilmeyen bir cilde ne kapatıcı ne de aydınlatıcı yardım edebilir. İyi bir nemlendirici ile cildinizi canlı tutun ve makyaja başlamadan önce de uygulamayı sakın unutmayın.
kaynak:http://pemberuj.net/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder