4 Haziran 2016 Cumartesi

Yağlı Saçlar İçin Karbonat Maskesi

En sık rastlanan saç sorunlarından biri de saçların çabuk yağlanmasıdır. Özellikle düz saçlarda çok sık görülür ancak kısa sürede yağlanan saçlar, aslında cilt yapısıyla alakalıdır. Yağlanan saçlar, kirli bir görüntü yaratsa da bu sadece algısal bir durumdur. Hatta yağlı saçlar, kuru saçlardan daha sağlıklı bir saç tipidir. Yine de görüntü olarak sizi rahatsız ediyor ve her gün saçlarınızı yıkamak zorunda kalıyorsanız, bu gidişe dur deme vakti gelmiş demektir.

Yağlı saçlarla başa çıkmanın en iyi yöntemi karbonattır. Çünkü karbonat, hem saçınızdaki yağı emerek yok eder, hem de ışıltılı ve canlı bir görünüm kazandırır.

Peki, saçlarınızdaki yağlı görüntüye elveda demek için karbonatı nasıl kullanmalısınız?
Karbonattan en etkili sonucu alma yöntemi, onu birebir ölçekte suyla karıştırıp şampuan yerine kullanmaktır. Ama bu kullanıma alışmanız zaman alabilir. İkinci yöntem ise, saç diplerinize karbonat maskesi uygulamaktır. Bir su bardağı ılık suya 1,5 tatlı kaşığı karbonat ekleyin, suda çözünmesini bekleyin ve masaj yaparak saç diplerinize sürün. 30 dakika kadar bekleyip saçlarınızı durulayın. Son olarak saçlarınızı yıkamadan bir gece önce karbonatı toz haliyle saç diplerinize sürün ve şekilde uyuyun. Sabah kalkınca saçlarınızı yıkayın. Saçlarınızın yağlanma süresinin uzadığını göreceksiniz.

Saç sağlığı ve dengesini korumak adına, tüm bu uygulamaları haftada en fazla 2 kez yapın. Aksi takdirde saç deriniz fazlasıyla kuruyabilir ve saçlarınız cansızlaşabilir. Buna dikkat ettiğiniz sürece saçlarınız hem daha uzun sürede yağlanacak, hem de sağlığını koruyacaktır.

kaynak:http://www.sacmaskeleri.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder