5 Haziran 2016 Pazar

Salonunuz İçin Modern Dekorasyon Önerileri

Misafirlerin ağırlandığı, uzun saatler süren yemeklerin yendiği, aile bireyleriyle televizyon izleme keyfinin yapıldığı salon, evlerin vakit geçirmekten en çok keyif alınan odalarından biri. Salon, özellikle kültürümüzde de geniş yer kapladığından ve elbette Türk misafirperverliğini gösterme fırsatı bulduğumuz, evin en sıcak ve samimi yeri olduğundan belki de bizde ayrı bir yeri var. Bu nedenle, sık sık onu süslemek, daha iyi ve ferah göstermek için pek çok farklı yöntem izliyoruz. Daha fazla misafir ağırlayabilmenin ve şen kahkahaların bu duvarlarda yankılanmasını sağlayabilmenin değeri ölçülemez. Dolayısıyla, salonlarımızı çok seviyor ve dekorasyonuna da önem veriyoruz. 

Evler için oldukça önemli olan salonların hem ev halkının, hem de gelen misafirlerin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde dekore edilmesi gerekiyor. Örneğin, ev halkının bir arada oturması ve sohbet etmesi için konforlu oturma gruplarına sahip olmanızda fayda var. Ya da yemeğe gelen misafirlerinizin rahatça yemek yiyebilmesi için geniş bir masaya sahip olmanız son derece önemli. Bunların dışında, salonunuzda görsel açıdan sizi memnun edecek objelere veya tablolara da yer vermeniz hoş olabilir. Peki, salonunuzun daha estetik görünmesi ve bir o kadar da konforlu olması için modern dekorasyon önerileri neler olabilir? 

Saflığın göstergesi beyaz renk

Evinizin daha aydınlık ve olduğundan geniş görünmesini istiyorsanız ana dekorasyon rengi olarak beyazı seçmenizde fayda var. Asaletin ve sadeliğin simgesi olan beyaz rengi özellikle duvarlarda ve oturma gruplarında uygulayabilir ve ferah bir ortam yakalayabilirsiniz.


Salonunuz için oturma grubu tercihini son yıllarda oldukça popüler olan köşe takımlarından yana kullanabilir ve açık renk koltuklarınızı kirli beyaz ya da bej rengi bir halı ile tamamlayabilirsiniz. Ayrıca beyaz bir orta sehpa tercih ederek dekoratif objelerinizi de burada sergileyebilirsiniz. Ancak salonunuzdaki bu romantik havaya biraz renk getirmek için avize, biblo, mum, vazo gibi dekoratif objelerde renkli alternatiflere yönelmelisiniz. Örneğin siyah bir avize satın alarak beyaz ve siyahın vazgeçilmez uyumunu salonunuzda yakalayabilir ve salonunuza canlı bir hava katabilirsiniz.

Bunun dışında, salonunuzda kullanacağınız kitaplık, televizyon sehpası gibi mobilyalarda da kahverengi ya da siyah gibi koyu renkleri tercih etmenizde fayda var.

Taş ile ahşabın muhteşem uyumu

Salonunuzda radikal değişiklikler yaparak modern bir hava oluşturmayı düşünüyorsanız, işe duvarlarınızdan başlayabilirsiniz. Son yılların yükselen trendi olan taş görünümlü duvar kağıtları ya da seramikler sayesinde hem şık hem de stil sahibi bir salona sahip olabilirsiniz. Bunun yanı sıra, endüstriyel bir görünüm elde etmek için salonunuzda ahşap ürünlere de yer verebilirsiniz. Örneğin tavanda kullanacağınız ham tahta direkler sayesinde masallardaki kır evlerine benzer bir eviniz olabilir. Tüm bu dekorasyon öğelerini gri keten kumaşla kaplanmış koltuk takımınızla tamamlayabilir, koltuklarınızı tek düzelikten kurtarmak için renkli yastıklar kullanabilirsiniz. Salonunuzda halı kullanmak istiyorsanız, eskitilmiş otantik desenlerin hakim olduğu alternatiflerle tarzınızı yansıtmanız mümkün.


Davetkar bir salon için farklı stiller

Salonunuzda birbirinden farklı birçok trendi bir arada kullanarak oldukça cesur ve davetkar bir yaşam alanı yaratabilirsiniz. Örneğin modern ve eski öğeleri birleştiren ve herhangi bir çağa ait olmayan eklektik akımı uygulayabilirsiniz. Anneannenizden yadigar olan krem rengi berjer koltuğu rengarenk çizgili bir kumaş ile kaplatarak koyu yeşil renkli ikili kanepeniz ile bir arada kullanabilirsiniz.


Orta sehpa olarak şeffaf pleksiglasdan yapılmış alternatifleri tercih edebilir ya da metal ayaklı beyaz renkli ürünler de seçebilirsiniz. Bunların dışında berjerinizi bir okuma köşesine dönüştürmek için meyve kasalarından bir yan sehpa yapabilir ve estetik bir görünüm oluşturmak için kasaları renkli bir örtü ile gizleyebilirsiniz. Bu ve benzeri farklı stil kombinasyonlarıyla herhangi bir döneme ait olmayan, sıradanlıktan uzak bir salona sahip olabilirsiniz.

kaynak:http://www.kadincagundem.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder