5 Haziran 2016 Pazar

Profiterol Tarifi

Malzemeler(Hamur):

1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gr tereyağ
3 adet yumurta


Malzemeler (Krema):

2.5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 adet yumurta
1 paket vanilya ya da bir tatlı kaşığı vanilya özütü


Çikolata Sos İçin Malzemeler:

200 gr bitter çikolata
Bir yemek kaşığı tereyağ

Yapılışı:

Ufak bir tencerede tereyağına suyu ekleyip eriyinceye kaynatın. Yağ eridikten sonra unu ekleyip devamlı karıştırmayı sürdürün.
Unun topak topak olmaması için biraz karıştırmanız gerekiyor. Daha sonra ocağı kapatıp hamurun soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra üç adet yumurtayı sırayla içine kırın ve hamura iyice yedirin. İşlem bitince hamurunuzun yapışkan yani biraz cıvık olması gerekiyor.
Daha sonra fırın tepsinizi yağlayın. Yemek kaşığı ile hamurlarınızı ceviz büyüklüğünde aralarında boşluk olacak şekilde yerleştirin. Elinizle düzeltin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık kırk dk pişirin. Renkleri altın sarısı olunca alın.
Gelelim kremaya, bütün malzemeleri tencereye koyun ve karıştırarak pişirin.
Dinlenmiş olan hamurlarınızı ortadan çok dikkatli bir şekilde yarım kesin ve sıkma torbası yardımıyla içlerini krema ile doldurun.
Profiterolleriniz kenarda beklerken, mikrodalgayla ya da benmari usulü çikolatalarınızı eritin. İçine tereyağını ilave ettikten sonra yağ eriyene kadar karıştırın. Ve sosunuz biraz dinlendikten sonra hamurlarınızın üstünde gezdirin.

kaynak:http://www.yasamtonu.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder