5 Haziran 2016 Pazar

Kozmetik Ürünlerinin Ömrü Ne Kadardır?

Evi kozmetik havuzuna döndürenlerden misiniz, yoksa bir tane alıp ömür boyu kullanmayı hedefleyenlerden mi? Aslında ikisi de aynı kapıya çıkıyor. İkisinde de son kullanma tarihleri geçmiş, işe yaramayan ürünlerle baş başa kalma riski var. Bu yüzden hangi ürünün ne kadar kullanılabileceğini bilmekte yarar var.


Ruj

Ömürleri genel olarak 2-3 yıldır. Sıcak havalarda rujunuzun dışında su damlacıkları oluşabilir, bu son derece normaldir, bozulduğunu göstermez. Ama kıvamında, kokusunda bir değişiklik sezerseniz atmanızda yarar var.


Kompakt Ürünler

Farlar, allıklar, pudralar ve diğerleri. Kompakt ürünlerin ömürleri genel olarak uzundur. 2 yıl gibi bir süre sizi idare edebilirler. Ama devamlı havayla temas ettikleri için bir süre sonra üst tabakalarında kuruma, çatlama meydana gelebilir. Özellikle farınızı göz kapağınızda dağıtamamaktan şikayetçiyseniz bozulduğuna emin olabilirsiniz.


Güneş Kremi

Bir yaz mevsiminde ucuz bulduğunuz ve fazla aldığınız bir kremi eğer plaja götürdüyseniz diğer seneye kesinlikle kullanmamalısınız. Çünkü direkt güneş ışığına maruz kalan bu ürünlerin tekrar kullanılması sakıncalıdır.


Oje

Genel olarak iki yıllık kullanım süreleri vardır. Bozulmuş bir ojeyi uhulaşmış kıvamından tanıyabilirsiniz. Böyle ojeleri direkt atmanızda fayda var.


Maskara

Maskaralar ne yazık ki devamlı havayla temas halinde olan likit bir ürün olduğu için bozulmaya çok müsait ürünler. Altı ayda bir maskaranızı değiştirmekte fayda var.

Parfüm

Serin ve kuru bir yerde sakladığınız takdirde parfümünüzü 2 yıl boyunca kullanabilirsiniz. Ama sonrasında o ağırlaşan ve alkole dönen kokusunu siz de fark edebilirsiniz.

kaynak:http://www.topukluhaber.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder