4 Haziran 2016 Cumartesi

Makyaj Malzemelerinin Ömrü



Maskara

Maskara en hassas olmanız gereken kozmetik üründür. Kullanılan fırçada zamanda bakteri birikir. Ve bu bakteriler gözlerde kızarıklık ve kaşıntıya neden olabilir. Bu nedenle maskaranızı her 2-3 ayda bir değiştirmelisiniz. Maskaranızın ömrü dolduğunda benzin kokusuna benzeyen kötü bir koku alırsınız. 

Fondöten

Toz olanların dışında tüm fondötenler su bazlıdır yani bakteriye açıktır. Hiç açılmamış bir fondöten birkaç yıl dayanabilir. Ama bir kere açıldıktan sonra 6-12 ay süre ile değiştirilmelidir. Fondöteni nemli ortamlardan (banyo gibi) uzak tutun. Aynı zamanda yüksek sıcaklık da fondötenin bozulmasını hızlandırabilir. Kötü koku ya da rengindeki değişiklik size ömrünün dolduğunu gösterir. Bozuk bir fondöteni kullanmaya devam etmek cildinizde tahrişe neden olabilir.

Kapatıcı

Kapatıcı cildinizdeki lekeleri örtmelidir, lekelerin oluşumuna neden olmamalıdır. Fakat siz uzun süre kapatıcınızı değiştirmezseniz bu sonucu alabilirsiniz. Ömrünün dolduğunu rengindeki değişimden anlayabilirsiniz. Toz ve stick kapatıcılar 2 yıla kadar dayanabilirken likit olanlar 1 yıl dayanabilir.

Pudra

Pudra 2 yıla kadar dayanabilir. Bazı pudralar çok az miktarda da olsa su içerebiliyor (içerisindeki bitkisel özler nedeniyle), bu nedenle bakteri riski bulunur. Pudrayı banyoda saklamayın.

Allık

Pudra için geçerli olan kurallar toz allık için de geçerlidir. Krem allık ise 1 yıl sonra yenisi ile değiştirilmelidir. Herhangi bir allığın ömrünü uzatmak isterseniz fırçasını düzenli olarak temizleyin ve karanlık, kuru bir yerde saklayın. Allık nemlenirse bakteri riski ortaya çıkar. Yüzünüzdeki fondöten ya da krem kalıntısı aracılığıyla allık nemlenebilir. Bunu önlemek için fondöten ya da krem uyguladıktan sonra bir süre beklemelisiniz. Eğer uzun süre kullandığınız allığı sürmekte zorluk çekiyorsanız, artık yenisini almanın vakti gelmiş demektir.

Göz Farı

Gözlerinizi kızarıklık ve kaşıntıdan korumak için göz farınızı 3 ayda bir değiştirmelisiniz. Krem farlarda bakteri riski daha yüksek olduğu için daha fazla dikkat etmelisiniz. Eğer göz farını parmağınızın ucu ile uyguluyorsanız, uygulamadan önce ellerinizi yıkayın.

Göz Kalemi

Likit ya da kalem fark etmez, her 3 ayda bir değiştirilmelidir. Tıpkı göz farı gibi göz kalemi de bakterilerin gözle temasına neden olabilir. Eğer süresi dolmuş ya da bakteri içeren bir kalem kullanıyorsanız gözlerinizde kızarıklık, kaşıntı ve tahriş meydana gelebilir.

Ruj ve Dudak Parlatıcı

Su içermedikleri için bakteri riski daha düşüktür. Fakat sürekli ağızla temas ettiği için 1 yıl sonra yenisi ile değiştirmeniz gerekir.Ruj ve parlatıcılar yağ içerir. Bu nedenle zamanla kullanıldıkça bayat yağ gibi kokmaya başlar. Aynı zamanda dokusunda da değişiklik meydana gelir. Pigmentleri dudaklarınıza yaymanız zorlaşır. Dudak parlatıcısı ise topaklanmaya başlar.

kaynak:http://pemberuj.net/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder