5 Haziran 2016 Pazar

Kış Düğünleri İçin Gelin Buketi Önerileri

Gelin çiçeklerinde genelde beyazlara, pembelere veya somon gibi soft renklere alışkınız. Bu da genelde, düğünlerin bahar veya yaz aylarına denk gelmesinden kaynaklanıyor. Dolayısıyla gelin buketi denilince akla ilk olarak gözü yormayan açık tonlar ve gelinin saflığını simgeleyen beyaz renk geliyor. Fakat havaların biraz daha serin olduğu kış aylarının o romantik ve hüzünlü havasına kendini kaptırıp, düğün tarihini bu zamana seçenler için de pek çok buket alternatifi bulunuyor. Genelde kış mevsimiyle ilgili önyargılar olsa da aslında beyaz rengin temsilcisi olan bu mevsim, evlenmek ve kış konseptini düğüne uygulamak için mükemmel bir fırsat.

Siz de kış mevsiminin bu kendine özgü havasını bir fırsata çevirip; önemli bir detay olan gelin buketinizi farklı bir bakış açısıyla süslemek istiyorsanız, neler yapabilirsiniz gelin birlikte bakalım…
Mevsiminçiçeklerinden faydalanın

Eğer düğününüzü kışın planlıyor ve elinizde gerçek çiçekler olsun istiyorsanız, kış mevsiminde doğanın size sunduğu pek çok alternatiften yararlanabilirsiniz. Her ne kadar çoğumuz çiçeklerin bahar ve yaz aylarına özgü bir şey olduğunu düşünsek de aslında gül, lale, zambak ve orkide gibi romantizmin simgesi olan çiçek türleri, kış mevsiminde yetişiyor. Dolayısıyla beyaz orkideler ve güllerle dolu bir buket hazırlatıp kış mevsiminin ve masumiyetin rengi beyazı vurgulayabilirsiniz.


Buket seçiminde gelinlik modeline dikkat

Mevsim ne olursa olsun gelin buketinin, giyeceğiniz gelinliğin formuna ve tarzına uyumlu olması gerekiyor. Buna göre eğer kabarık ve gösterişli bir gelinlik giyecekseniz, sadece birkaç orkideden oluşturulmuş bir gelin buketi kullanabilirsiniz. Tam tersi sade ve elbise formunda seçtiğiniz bir gelinliği, kışa özgü renkler olan bordo, kırmızı, mor veya eflatun gibi renklerin olduğu buketlerle tamamlayabilirsiniz.

Aksesuarlarla destekleyin

Gelin buketi denilince akla, yalnızca çiçekler ve tül detayı gelmemeli. Bunun dışında kullanabileceğiniz kendinize özgü, hatta bizzat kendi elinizle yapmış olduğunuz aksesuarla da buketinizi farklı ve eğlenceli bir hale getirebilirsiniz. Bu aksesuarların ne olacağı ise, tamamen sizin hayal gücünüze ve kişisel zevkinize kalmış. Ayrıca buketinizi kış konseptine uyarlayacaksanız, mevsime özgü olan küçük objelerden faydalanabilirsiniz. Örneğin kar hissini vermesi için buketin aralarında kartopu gibi şekil verilmiş pamukları kullanabilirsiniz.


Süs aparatlarının renklerini kışa uygun olanlardan seçin

Kış mevsiminin ana rengi beyaz olsa da kullandığınız orkide, gül veya lale gibi sade çiçekleri; daha canlı ve kışa özgü olan mor, su yeşili, buz mavisi, koyu pembe ve bordo renklerindeki kurdele veya tül gibi süs aparatlarıyla tamamlayabilirsiniz.
Sümbülün hafif kokusundan yararlanın

Günlük hayatta sümbül çok üzerinde durulan bir çiçek olmasa da kış mevsimine özgü hafif kokan ve ferahlatan bir çiçek istiyorsanız, sümbül ideal bir seçim olacaktır. Bu yüzden buketinizde sümbüllerden oluşan bir demet kullanabilir, hatta küçük bir parçasını damadın yaka kısmına tutturabilirsiniz.


Siz de kış mevsimine özgü bu çiçekler ve fikirleriniz yardımıyla oluşturduğunuz güzel bir gelin buketi ile gelinliğinizi tamamlayabilir ve düğüne tamamen hazır bir hale gelebilirsiniz.

kaynak:http://www.kadincagundem.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder