1 Haziran 2016 Çarşamba

Kırılan Makyaj Malzemeleri Nasıl Kurtarılır?



Ruj, allık, göz farı gibi makyaj malzemelerinin kırılması can sıkıcı bir olay. Peki onları eski haline nasıl çevirebiliriz? İşte size yardımcı olacak çözümler;

Rujlar

1. Rujunuz iki parçaya ayrıldıysa üzülmeyin. Fön makinesi ile üstesinden gelebilirsiniz. Kabın içerisinde kalan ruj parçasını fön makinesi (kibrit, mum da olur) ile hafifçe eritin. Sadece üst kısmı hafif erimeli unutmayın, daha fazla ısıdan kaçının. Diğer ruj parçasını alıp birbirine yapıştırın. Birleştirdiğiniz yeri parmaklarınızla yumuşatıp, düzgün bir şekil vermelisiniz. Tüm bu işlemler sırasında ellerinizin temiz olduğundan emin olmalı, işe ellerinizi yıkayarak başlamalısınız. Rujunuz düzgün bir şekil aldıktan sonra sertleşmesi için artık buzdolabına koyabilirsiniz.

2. Bir diğer yöntem ise kırılan ruju bir başka kutuda saklamaktır. Ufak, kapaklı bir kabın içerisine kırılan ve diğer ruj parçasını koyun. Pürüzsüz bir yüzey yaratmak için rujunuzu fön makinesi ile biraz eritin. Dudak fırçası yardımı ile rujunuzu kullanmaya devam edebilirsiniz.

Toz Makyaj Ürünleri

1. Rujun yanısıra kırılan allık, göz farı, bronzer yada toz fondöteni de eski haline döndürebilirsiniz. Nasıl mı? İlk adım kırılan makyaj malzemesini kendi kabı içinde ince bir toz haline gelene kadar ezmektir. Daha sonra içerisine birkaç damla alkol ekleyin, iyice karıştırın. Düz bir yüzey oluşturmak için altı düz olan bir şeyle makyaj malzemesinin üzerine bastırın. İşte bu kadar basit.

2. Kırılan allık yada göz farını onarmak yerine, kremsi bir yapıya dönüştürebilirsiniz. Yine iyice toz haline getirdikten sonra içine biraz vazelin ekleyin, karıştırın. Küçük, kapaklı bir kaba aktardıktan sonra buzdolabına yerleştirin. Artık bir krem allığınız/göz farınız var.


kaynak:http://pemberuj.net/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder