1 Haziran 2016 Çarşamba

Aydınlatıcı Kullanmak İçin 5 Neden



Aydınlatıcı kullanarak yapılan küçük bir dokunuş makyajınızda büyük fark yaratabilir. Peki neden aydınlatıcı kullanmalı, nasıl kullanmalı? İşte size aydınlatıcı ile yapabileceğiniz birkaç makyaj hilesi;
  • Genç Gösterir: Aydınlatıcı kullanmanız için birçok neden var, bunların başında cildinizi daha genç göstermesi geliyor. Elmacık kemiklerinizin üzerine likit aydınlatıcı sürerek hem hatlarınızı vurgulayabilir, hem de cildinize pırıltı kazandırabilirsiniz.
  • Koyu Halkaları Gizler: Aydınlatıcı kullanmak için bir başka neden ise gözlerinizin altında bulunan koyu görünümü hafifletmesidir. Fakat aydınlatıcılar, kapatıcılar gibi kapatma özelliğine sahip değildir ve bu amaçla kullanılmamalıdır. Aydınlatıcıyı kapatıcıya ek olarak, gözlerinizin diğer kısımlarında kullanmalısınız. Böylece göz çevrenizin aydınlanmasını ve dikkatlerin aydınlatıcı sürdüğünüz kısımlara yönelmesini sağlayabilirsiniz. Gözlerinizin iç köşelerinde yada kaş kemiklerinizin üzerinde kullanmanızı öneririm.
  • Dudakları Vurgular: Aydınlatıcıyı dudaklarınızı vurgulamak ve daha dolgun göstermek için de kullanabilirsiniz. Bunun için üst dudak çukuruna az miktarda aydınlatıcı uygulamalısınız.
  • Gözleri Daha Büyük Gösterir: Tıpkı dudaklarınızda olduğu gibi gözlerinizi de aydınlatıcı kullanarak daha büyük gösterebilirsiniz. Gözlerinizi daha büyük göstermek için gözlerinizin iç köşelerine kalem aydınlatıcı uygulamalısınız. Uygulayabileceğiniz bir diğer alan ise kaş kemikleriniz. Gözlerinizin daha büyük görünmesi aynı zamanda yorgun görünümünüzü de kamufle ederek, sizi daha zinde gösterecektir.
  • Güzel Görünen Kaşlar: Aydınlatıcı kullanarak kaşlarınızın düzgün ve güzel görünmesini sağlayabilir, onları vurgulayabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken kaşlarınızı doldurduktan sonra kaşlarınızın etrafına aydınlatıcı uygulayın.
kaynak:http://pemberuj.net/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder