5 Haziran 2016 Pazar

Yağlı Saçlar İçin 4 Özel Tavsiye

Kimse saçlarının yağlı olmasından, saç derisine yapışıp kalmasından hoşlanmaz. Yıkamadığında bu durumla karşılaşan kişiler olmasına rağmen, bazı kişiler bu sorunla çoğunlukla karşı karşıya kalır. Yağlı saçlar ne yazık ki kullanımı zor saçlardır. Ama yine de bu, saçlarınıza küsmenizi gerektirmez. Gelin, önerilerimize kulak verin.


1.Daha fazla yıkamayın.

Saçlarınız yağlandı diye hemen duşa mı giriyorsunuz? Oysa ki saçları her gün yıkamak saçın yağ dengesinin bozulmasına ve zaman içerisinde daha fazla yağlanmasına yol açar. En sağlıklısı saçları gün aşırı yıkamaktır.


Yağlı saçlarla mı dolaşayım, diyenler siz de haklısınız. Bu yüzden fırçanıza bebek pudrası dökerek saçlarınızı fırçalayabilir ya da pudra içeren kuru şampuanlarla saçlarınızı yeni yıkanmışçasına tertemiz gösterebilirsiniz.

2.Kıvırcık saçlar kullanın.

Saçların kıvırcık olması, saç derisinden uzak durması demektir. Aynı zamanda kıvırcık saçlar daha hacimli durur ve yağı çok belli etmez. Bu nedenle saçlarınızı kıvırcık kullanabilirsiniz.



Ama düz saçlar, incecik bir şekilde ayrılmış perçemler saçları olduğundan daha da yağlı gösterir. Bu modellerden kaçınmanızda fayda var.

3.Şampuanlara dikkat!

Saçlarınızın doğal yağ dengesini bozmamak için sülfat içermeyen şampuanlar kullanmaya çalışın. Saç kremleri, maskeler saç uçları içindir saç diplerinize bu ürünlerden sürmeniz saçlarınızın yağlanmasını hızlandırır.


4.Elma sirkesi kullanın.

Asit saçtaki yağı dengeler. Bu nedenle saçlarınızdaki yağ oranından çok rahatsızsanız her yıkamada saçlarınızı son kez durulamadan önce 2 litre suya yarım çay bardağı elma sirkesi karıştırın ve bu karışımla saç diplerinizi ovarak durulayın. Uzun vadede saçlarınızdaki aşırı yağdan kurtulduğunuzu göreceksiniz.

yagli saclar icin 4 ozel tavsiye 01


kaynak:http://www.topukluhaber.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder