16 Haziran 2016 Perşembe

Spor Çantasında Olması Gerekenler

Yedek Kıyafetler


Yanınızda mutlaka duştan sonra giymek için temiz kıyafetler, çorap ve iç çamaşırı bulundurmalısınız. Her ihtimale karşı antreman sırasında kullanabileceğiniz yedek bir tişört bulundurmanızda da fayda var.

Kulaklık


Birçok spor salonunda zaten müzik yayını yapılsa da sevdiğiniz ve sizi motive eden müziklerden oluşan listeniz ile sporu daha keyifli hale getirmek için kulaklığınızı yanınıza almanızda fayda var.

Saç Fırçası


Spor çantanıza bulunduracağınız saç fırçası antrenman sonrası dışarı çıkmak için hazırlanırken saçlarınızı şekillendirmenize yardımcı olacaktır.

Saç Tokası/ Saç Bandı


Özellikle saçlarınız uzunsa yüzünüze ve ensenize yapışan saçlar sizi rahatsız edebilir. Çantanızda bulunduracağınız lastik saç tokası ile saçlarınızı toplayarak daha rahat bir egzersiz deneyimi yaşayabilirsiniz. İlerleyen zamanlarda sporda kullanabileceğiniz saç modellerini sitemizden bulabilirsiniz.

Şampuan/ Kuru Şampuan


Spor salonunda duş alacaksanız şampuan, saç kremi, duş jeli gibi duş gereçlerinizi çantanızda bulundurmalısınız. Hızlıca hazırlanıp çıkmanız gereken durumlarda kuru şampuanlar çok işinize yarayabilir.

Deodorant


Duştan sonra daha ferah hissetmek ve hem sizi hem de çevrenizdekileri rahatsız edecek ter kokusunu önlemek için mutlaka deodorant kullanmalısınız. 

Havlu


Spor salonunda efor harcar ve terlersiniz. Terinizi silmek için her zaman spor çantanızda havlu bulundurmalısınız. Götüreceğiniz yedek havlu ile başkalarının terine maruz kalmaktan da kurtulabilirsiniz.

Banyo Terliği


Eğer spor salonunda duş alacaksanız birçok kişinin kullandığı duşlarda mantar ve bakterilerden korunmak için çantanızda mutlaka duş terliği bulundurmalısınız.

Su


Spor yaparken terler ve su kaybedersiniz. Vücudunuzun su dengesini korumak için yanınızda mutlaka su bulundurmalısınız. Dilerseniz doldurulabilir su şişeleri de kullanabilirsiniz.

Ağırlık Eldivenleri


Spor çantanızda az yer kaplayan ama ağırlık antremanları yapıyorsanız çok işinize yarayacak şeylerden biri ağırlık eldivenleridir. Ağırlık eldivenleri ellerinizin zarar görmesini önler, nasır oluşumunun önüne geçer ve terden dolayı ellerinizin kaymasına engel olur.

Sağlıklı Atıştırmalıklar


Spordan sonra ne yediğiniz çok önemli. Antreman sonrası tüketeceğiniz besinler glikojen depolarının tekrar doldurulmasını sağlayacak ve kasları onarmaya yardım edecektir. Spor sonrasında iyi karbonhidratlar ve yağsız, sindirimi kolay proteinler tüketmeniz doğru bir tercih olacaktır. Eğer vaktiniz yoksa çantanızda bulunduracağınız bir avuç çiğ kuruyemiş hem hızlı bir karbonhidrat ve protein kaynağı olacak hem de açlık hissinizi yatıştıracaktır.

kaynak:http://www.yasamtonu.com/

1 yorum:

  1. Siteniz gerçekten çok güzel başarılarınızın devamını dilerim. Bizde asansör ile ilgili bir site açıyoruz sizide bekleriz umarım begenirsiniz.

    YanıtlaSil