1 Haziran 2016 Çarşamba

Yüz Şekline Göre Kaşlar Nasıl Olmalı?

Kaşlar yüz hatlarınızı belirlemede oldukça önemli bir etmendir. İfadenizi daha sert veya daha yumuşak görünmesine neden olur. Yüz şeklinize uygun kaşı belirleyerek en doğru ifadeye ulaşabilirsiniz. Öncelikle hangi yüz şekline sahip olduğunuzu öğrenin. Aşağıdaki görselle yüz şeklinizi kıyaslayarak bunu öğrenebilirsiniz.


Oval Yüzler

Orantı olarak oval yüz şekli, standart ve olması gereken yüz şekli olarak görülmektedir. Bu yüzden yüzünüzde kaşlarınızı ön plana çıkarmanıza veya geri plana atmanıza gerek yoktur. Doğal görünümlü kaşlar sizin için uygundur.


Yuvarlak Yüzler için Kaş Şekli

Bu yüz şekline sahipseniz yüzünüzü daha uzun, daha ovale yakın göstermeniz ve yüz hatlarınızı daha keskin hale getirmeniz gerekmektedir. Kavisli kaşlarla yüzünüzü daha keskin ve dikkat çekici hale getirebilirsiniz.


Uzun Yüzler

Uzun bir yüze sahipseniz yüzünüzün keskin hatlarını ortaya çıkarmayacak bir model kullanmanız gerekmekte. Bu da düz, kavis verilmemiş kaşlarla olmalıdır. Eğer yüksek kavise sahip kaşlarınız varsa kaşlarınızı şekillendirmek için bir uzmandan yardım alabilirsiniz.


Kare Yüzler

Kare yüzler de uzun yüzler gibi keskin yüz hatlarına sahip yüzlerdir. Kare olan yüz şeklinizi biraz daha yumuşatmak ve ovalleştirmek için hafif kavis verilmiş ve kavis verildikten sonra kalan kısmı kısa tutmak size uygun olacaktır. Diğer dikkat etmeniz gereken kısım ise kaşlarınızı inceltmemeniz. İnce kaşlar yüzünüze daha çok vurgu yapacaktır. Bu da karışık bir görüntü ortaya çıkarır.


Ters Üçgen/Kalp Yüzler

Kalp şeklindeki yüzler dar ve sivri çene, geniş alın yapısına sahip olduğu için hilal şeklindeki kaşlar bu yüz şekline uygun olacaktır. Fakat ince yuvarlak kaşlar yerine, kalın veya doğal kaşlar tercih etmelisiniz.

kaynak:http://www.yasamtonu.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder