1 Haziran 2016 Çarşamba

Cilt Gerdirici Maske

Cilt Gerdiren Maske Tarifleri

Gergin cilt, özellikle kadınlar için daha genç, daha güzel, sarkma ve kırışıklıkları en aza indirilmiş bir cilt demektir. Yaşını göstermiyor veya hiç yaşlanmıyor diye kendisinden söz edilen kadınların büyük sırrı ve kurtarıcıları yüz gerdiren maskeler olarak yüz yıllar öncesinden günümüze kadar uygulanması devam ede gelmiştir. Bu nedenle doğal yöntemlerle evde rahatlıkla hazırlanabilecek cilt gerdiren maske tariflerinden birkaçını sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Yüz Gerdirici Maske Tarifleri

Her evde kolaylıkla bulunabilecek sağlıklı ve doğal malzemelerle yüz gerdirici maskeler hazırlayarak daha gergin ve daha genç bir yüze kavuşmak mümkün.

1. Malzemeler

1 kahve fincanı suyu süzdürülmüş yoğurt
2 çorba kaşığı süzme bal
1 çorba kaşığı kadar buğday unu

Hazırlanışı: Yüz gerdirici maske hazırlamak için uygun bir kaseye verilen tüm malzemeler ilave edilerek tahta bir kaşık yardımıyla iyice karıştırılarak karışım homojen bir kıvam alıncaya kadar çırpılır. Ardından krem kıvamı alan karışım parmak uçları yardımıyla yüzün tamamına hafif masaj hareketleriyle sürülerek 15 dakika kadar yüzde bekletilir. Daha sonra kağıt havlu yardımıyla maske silinerek yüzden alınır. Maskemizin son aşaması olarak yüz ılık su yardımıyla yıkanarak kurulanır. Cilde daha sağlıklı bir görünüm kazandıran bu maske tarifini daha gergin ve genç bir cilde sahip olmak amacı ile haftada 1 defa cildinize uygulayabilirsiniz.


2. Malzemeler

1 tatlı kaşığı yaş maya
1 çay kaşığı süt

Hazırlanışı: Uygun bir kap içerisine 1 tatlı kaşı kadar yaş maya ve 1 tatlı kaşığı kadar süt eklenerek karışım ezilerek iyice karıştırılarak krem kıvamına getirilir. Ardından hazır hale gelen maya maskesi parmak uçları yardımıyla yüzün tamamına dairesel hareketlerle sürülür. Yüzde 25-30 dakika bekletilerek kuruması sağlanan maske verilen sürenin sonunda yüz ılık su yardımıyla yıkanarak temizlenir. Bu cilt gerdirici maskeyi düzenli olarak haftada bir defa uygulanması halinde mayanın bünyesinde yer alan ileri derecede mevcut olan protein sayesinde hücre ve dokularınızın rahatlıkla yenilenmesi nedeni ile ilerleyen yaşa rağmen yüzünüzün daha gergin, pürüzsüz ve genç bir görünüm olmasını sağlamış olursunuz.



3. Malzemeler

1 adet balık yağı kapsülü

Hazırlanışı: Cildinizin çok daha genç ve gergin bir görünüm almasını istiyorsanız cilt sağlığınız için balık yağından faydalanmayı ihmal etmeyin. Eczanelerden kolaylıkla elde edilebilecek balık yağı kapsüllerinden kırılarak sağlanan balık yağını yüzünüzün tamamına yedirerek sürün. Bu uygulamayı düzenli olarak haftada bir defa uygulayarak yüzünüzdeki farkı kendiniz fark edin.

kaynak:http://www.yasamtonu.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder