3 Haziran 2016 Cuma

Saçınızdaki Elektriklenmeden Kurtulun


Sırf tel tel olmuş saçlarla gezmemek için, bugün yüzüncü kez “düz atkuyruğu”na, “şık balerin topuzu”na ya da “Yorkie” tarzına saçlarınızı hapsetmeyi tercih ettiyseniz, o tokayı saçınıza dolamadan önce bir kez daha düşünün. İhtiyacınız olan yardımı burada bulacaksınız.

Elektriklenme Olağandır

Saçınız, hiç ummadığınız bir anda elektriklenebilir. Fön makinesiyle dümdüz ve yumuşacık hale getirdiğiniz saçlarınıza son rötuşu yaptıktan birkaç dakika sonra birdenbire tüm o ipeksi parlaklığın nereye gittiği sorusuyla fön makinenize koşarken bulabilirsiniz kendinizi.

Elektriklenme, sürtünme ile nemin sonucudur. Saç telleri birbirine sürtündüğünde – ya da saçınıza şekil verirken, örneğin nemli havaya maruz kalan saçınızı tarayıp fırçaladığınızda – saç gövdesi, su buharını emer ve böylelikle elektriklenme meydana gelir. Sürtünme, aynı zamanda saç kütiküllerinin kırılmasına da neden olur, bu da kuru ve yıpranmış saçları statik elektriklenmeye daha yatkın hale getirir. Büyük ölçekte uzun bir saç telini aklınıza getirin, bazı yerlerden kırılmış ve her kırık parça, nemi emdikçe şişiyor. Bunun sizin için anlamı, şekle girmeyen saçlarla geçireceğiniz bir gündür.

Gerçek Yumuşatma

Elektriklenmeyle gerçekten baş etmek istiyorsanız, her bir saç telini suyu “hapsedecek” şekilde nemlendirmeniz gerekiyor. Pantene’in önde gelen araştırmacılarından Dr. Jeni Thomas ile Dr. John Gray, “Nemlendiriciler, saç tellerini besleyip onararak saçı yıpranmaya karşı dayanıklı hale getirir ve elektriklenmeye karşı korur,” diyor.

Stilist Angeline Tan ise saça ısı uygularken onu korumanın; kaliteli cihazlar kullanıp saçımıza düzenli bakım uygulamamızın öneminden söz ediyor. “Saç kremini her gün, saç maskesini de haftada en az bir kez kullanın,” diyor Tan.

Stilist ve kuaför salonu işletmecisi Louis Phillip Kee ise saçın onarılmasına ve yumuşamasına yardımcı maddeler içeren ürünleri kullanmamızı öneriyor. Orta-kalın telli saçlardaki elektriklenmeyi yatıştırmak üzere formüle edilmiş ürünleri deneyin.

Saçınızı Arındırın

Buklelerinize bakım uygulamadan önce, saç telleriniz ile saçlı derinizde ürün artığı kalmadığından emin olun. Bunun en iyi yolu, haftada bir (hatta iki) kez arındırıcı şampuanla saçlarınızı yıkamaktır. Saçlı derinizin pul pul dökülmesi ya da kepeklenme gibi bir sorununuz varsa, birkaç kez medikal şampuan kullanın. Ya da sorunu çözmenize yardımcı olması için bir dermatologa ya da trikologa – saç doktoru – danışın. Gerekli olursa, reçeteli tedavileri deneyin.

Kıvırcık Saçlarınızdan Vazgeçmeyin

Saçlarınız kıvırcıksa, bazen onları olduğu gibi bırakmak en iyisidir. Saç tellerini yumuşatan, elektriklenmeyi önleyen ve saça parlaklık veren bir şampuanla saçınızı yıkayın. Saçınızı kendi kendine kurumaya bırakın ve yarının yepyeni bir gün olduğunu da unutmayın. Ne de olsa, mükemmel saçlarınızla göz kamaştıracağınız güneşli günler sizi bekliyor olabilir.

kaynak:http://pemberuj.net/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder