1 Haziran 2016 Çarşamba

Makyajın Kalıcı Olmasını Sağlayan Öneriler



Hazırlanmak için o kadar uğraştınız ama sizin özenerek yaptığınız makyaj kısa süre içerisinde dağılmaya başladı. Ne kadar can sıkıcı bir durum değil mi? Eğer siz de gün içerisinde sık sık makyajınızı kontrol etmek ve tazelemek zorunda kalıyorsanız, sizinle birkaç öneri paylaşmak isterim;
  • Eğer gün içerisinde makyajınızın daha uzun süre dayanmasını istiyorsanız işe ilk olarak düzenli bir şekilde peeling yaparak başlamalısınız. Bu işlem sadece cildinizin yenilenmesini değil, aynı zamanda makyajın cildinize daha iyi tutunabilmesini sağlar. Yüz temizliği için özel üretilmiş olan peeling ürünlerinden biri ile paketin üzerinde yer alan talimatları uygulayarak cildinizin ölü derilerden arınmasını ve daha parlak bir görünüme kavuşmasını sağlayabilirsiniz. Düzenli olarak uyguladığınızda makyajınızın daha dayanıklı olduğunu göreceksiniz.
  • Makyajınızın uzun süre cildinizde kalmasını sağlamanın bir diğer adımı ise primer yanimakyaj bazı kullanmak. Makyajdan önce uygulayacağınız bu baz ürün ile makyaj malzemelerinin hem daha iyi renk vermesini, hem de cildinize daha iyi tutunmasını sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda makyaj bazı, kaz ayağı kırışıklıkları gibi yüz çizgilerinin içini doldurarak cildinizin pürüzsüz görünmesini sağlar. Özellikle dökülen, göz altında toplanan yada kısa sürede uçup giden farlardan şikayet ediyorsanız mutlaka makyaj bazı edinmelisiniz.
  • Makyaj malzemeleri yağlı bir ciltte fazla tutunamaz. Eğer siz de yağlı bir cilde sahipseniz, haftada bir kere kil maskesi uygulamayı deneyin. Kil maskeleri cildin yağ üretimini kontrol altına alır ve makyaj için daha uygun bir zemin hazırlar. Cildinize en uygun kil maskesini bulabilmek için dermotolog yardımı alabilirsiniz.
  • Yoğun bir şekilde kullanılan fondöten, makyajınızın ömrünü kısaltır. Eğer fondöteni kalın bir tabaka halinde sürüyorsanız, yüzünüze tam oturmadığı için kaygan bir zemin halini alacaktır. Bu da fondötenin üzerine uygulayacağınız makyaj malzemelerinin tutunmasını engeller ve makyajınız kısa sürede dağılır. Bu nedenle fondöteni cildinize her zaman ince bir şekilde uygulayın.
  • Fondöten yerine renkli nemlendirici kullanarak da makyajınızın kalıcılığını artırabilirsiniz. Renkli nemlendirici cildiniz tarafından daha iyi emilir ve cildinize daha iyi tutunur.
  • Makyajınızın daha uzun süre dayanmasını istiyorsanız makyaj malzemesi seçerken üzerinde “uzun süre dayanıklı” anlamına gelen “long-lasting“, “long wear” ve “stay put” gibi isimler bulunan ürünlere yönelin. Bu şekilde makyajınızı gün içerisinde tazelemekten kurtulabilirsiniz.
kaynak:http://pemberuj.net/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder