1 Haziran 2016 Çarşamba

Kapatıcı Nasıl Sürülmeli?




Kapatıcı kullanımı hakkında biraz bilgi edinelim;

1. Öncelikle yüzünüzü yıkayın, nemlendirici sürün. Nemlendirici seçiminde özellikle SPF içerenleri tercih edin, böylece kapatmaya çalıştığınız lekelerin yanına yenilerinin eklenmemesi için önlem almış olursunuz. Parmak uçlarınızı ya da makyaj çubuğu kullanarak gözlerinizin altına küçük noktalar halinde kapatıcıyı uygulayın.

2. Kapatıcı seçerken bileğinizin iç kısmına sürün, size en uygun kapatıcıyı bu şekilde bulabilirsiniz. Aynı zamanda, cilt sorunlarınızı da göz önüne almanız gerekir. Örneğin göz altınızda koyu halkalar varsa, sarı renkli bir kapatıcı bu mor görünümü kapatmaya yardımcı olur.

3. Gözlerinizin altına kapatıcı uyguladıktan sonra, yüzünüzdeki diğer kapatacağınız noktalara sıra geliyor. Mesela burun, çene ve dudaklar. Sivilce ve küçük renk değişimlerinin üzerine de uygulayabilirsiniz. Kapatıcıyı minik dokunuşlarla uygulamaya dikkat edin, eğer ovalarsanız belirgin çizgilerin oluşmasına neden olabilirsiniz. Bu işlem sırasında parmaklarınızın temiz olması gerekir, bu da bir başka püf noktası.

4. Hiç bir noktayı gözden kaçırmadığınıza emin olun, çünkü fondöten her kusuru kapatamaz, kapatıcı da bu nedenle var zaten. Fondöten sürdükten sonra, görünüşünüzü pudra ile sonlandırın.


kaynak:http://pemberuj.net/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder