1 Haziran 2016 Çarşamba

Hızlı ve Sağlıklı Saç Uzatmanın 8 Yolu

Saç uzatmak birçok kadının arzusudur. Yazımızda paylaştığımız hızlı saç uzatma yöntemlerini düzenli olarak uygulayarak siz de uzun, sağlıklı ve güçlü saçlara sahip olabilirsiniz.

1- Doğru Saç Yıkama


Saçları kir ve tozdan arındırmak için yaptığımız saç yıkama işlemi saç bakımının da ilk ve önemli adımlarından biridir. Sağlıklı saçlar için saç yıkama sıklığınızı ve kullandığınız şampuan miktarını azaltmaya çalışın. Saçlarınızı sıcak su ile yıkamaktan kaçının ve mümkünse soğuk su ile durulayın. Kurutma makinesini mecbur kalmadıkça kullanmayın.

2- Saçlarınızı Tarayın


Saçlarınızı tararken saç diplerindeki doğal yağlar tüm saç tellerine dağılır. Bu yağlar saçlarınıza doğal bir canlılık ve parlaklık katar, saçlarınızın korunmasına yardımcı olur. Fakat yanlış fırçalama saçınızın kırılmasına ve yıpranmasına sebep olabilir. Saçlarınıza zarar vermemek için saçlarınızı ıslakken taramayın. Plastik fırçalar yerine ahşap, yumuşak ve doğal kıllara sahip fırçalar tercih etmeye çalışın. Fırçalamaya saç diplerinden değil uçlarından başlayın.

3- Masaj Yapın


Saç derisine yapacağınız masajın kan akışını arttıracağını ve saç köklerine yeterli oksijenin gitmesini sağlayarak saçlarınızı güçlendireceğini unutmayın.
Saçınıza zeytinyağı ya da badem yağı gibi besleyici özellikle bir yağı uygulayın.
Yavaş hareketlerle 3-5 dakika boyunca saç derinizi ovalayın.
Saçlarınızı durulayın.

4- Uykunun Önemi


Saçlarınızın yeterince beslenebilmesi için günde 7-8 saat uyumaya çalışın. Saten ya da ipek yastık kılıfı kullanarak siz uykudayken saçlarınız kırılmasını ve dolaşmasını önleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra uyurken saçlarınızı gevşekçe yukarıdan toplayabilirsiniz.

5- Hızlı Saç Uzatan Besinler


Sağlıklı beslenerek ve günlük yeterli miktarda su tüketerek çok daha sağlıklı ve parlak saçlara sahip olabilir, saç dökülmelerinden ve saç derisindeki rahatsızlıklardan kurtulabilirsiniz. Saçınızın uzamasında etkili bazı besinler şunlardır:
Somon balığı
Tatlı patates
Muz
Ceviz
Çilek
Barbunya

6- Vitaminler & Bitkisel Takviyeler


Sağlıklı beslenmenin yanı sıra saçlarınızın hızlı uzaması ve güçlenmesi için balık yağı, keten tohumu yağı, çuha çiçeği yağı gibi bitkisel yağlar ya da folik asit, biotin E, B7 ve B9 vitaminleri gibi takviyeler kullanabilirsiniz. Vitamin ya da bitkisel ürünler kullanmadan önce doktorunuza danışmayı ihmal etmeyin.

7- Doğal Yağlar ile Saç Maskesi Yapın


Malzemeler:
3 kaşık hint yağı
1 kaşık jajoba Oil
1 kaşık hindistan cevizi yağı

Yapılışı:
Derin bir kapta tüm malzemeleri karıştırın.
Saç uçlarına yoğunlaşarak karışımı tüm saçınıza uygulayın.
Saç derinize birkaç dakika masaj yapın.
30-60 dakika saçlarınızda bekletin ve durulayın.

8- Medikal Problemlere Çözüm Bulun


Saçlarınız çok dökülüyor, saç uzatmakta zorlanıyor iseniz sebebini doktorunuza danışarak tespit etmek ve çözüm aramak en doğru yol olacaktır. Hormonal bozukluklar, beslenme yetersizlikleri, stres ve saç derisi rahatsızlıkları saç dökülmesinin başlıca sebepleri arasında yer alır.

kaynak:http://www.yasamtonu.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder