3 Haziran 2016 Cuma

Dekoratif Takı Kutusu Nasıl Yapılır?

Dekoratif bir takı kutusu aslında tüm bayanların ihtiyacıdır. Çünkü kadınlar eşyalarını kutulamayı, ayıklamayı ve düzenli bir biçimde tutmayı severler. Bu kutuya ister takılarınızı, ister makyaj malzemelerinizi, ister fularlarınızı, ister tokalarınızı ya da isterseniz aksesuarlarınızı koyabilirsiniz. Çok amaçlı kullanabileceğiniz takı kutusunun yapımı da oldukça keyifli ve eğlenceli.Sevdiklerinize ya da kendinize el emeği göz nuru bir hediye vermek isterseniz bu kutu tam size göre.



Dekoratif Takı Kutusu İçin Malzemeler:

Beyaz pipet
İp
Makas
Boraks
Isı güvenlikli cam kavanoz
Ölçü kaşıkları
Jel gıda boyası
Kurşun kalem
İnce uçlu resim fırçası
Altın rengi emaye boyası
Boya inceltici
E6000 yapıştırıcı
Dekoratif kutu

Dekoratif Takı Kutusu Yapımı:

Pipo temizleyicilerinden birkaç tanesini alıp birlikte tutun ve spiral şeklinde çevirin. 2,5 cm uzunluğunda ipleri kes. Spiralin içine dışına geçirerek bağla. Spiralin üstünde biraz uzun ip parçası kalsın. Cam kavanoza 9 yemek kaşığı boraks atın. 3 çay fincanı kaynamış suyu üstüne dök. Gıda boyasını karışıma ekle ve iyice karıştır. Kavanozun ağzına kurşun kalemi yatay bir biçimde koy. Spiralin üstünde uzun bıraktığımız ipi kalemin üzerinden geçirerek düğümle ve sabit kalmasını sağla. Böylece gıda boyası karışımı spirali boyayacak aynı zamanda spiral asılı kalacaktır. 5 saat kadar beklet. Kağıt havluyla fazla boyayı al. Spiraldeki ipi kes.

Spiralin üzerine hangi renk yapmak istiyorsanız o renk taşları yapıştır. Oluşan taşın kenarlarını ince uçlu fırçayla altın rengi şerit çekerek boya. Fırçanın işi bitince boya inceltici ile temizle. Taşı güneş görmeyen bir yerde kurumaya bırak. Taş iyice kuruduktan sonra E6000 yapıştırıcı ile kutunun üzerine yapıştır.


kaynak:http://www.hurrem.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder