2 Haziran 2016 Perşembe

Yaz Makyajı Nasıl Olmalı?



Şeffaf Dokunuşlar

Yaz makyajı neredeyse cildiniz çıplakmış gibi, olabildiğine sade olmalı. Dudak parlatıcı, renkli lip balm, renkli nemlendirici gibi şeffaf ürünler makyaj çantanızda olmalı. Bu ürünlerle hem makyajsız çıkmamış olursunuz, hem de cildinizi daha hafif hissedersiniz.

Açık Renkli Rujlar

Eğer dudak parlatıcılarını fazla sevmiyorsanız, o halde koyu renkli rujların yerine daha açık tonları kullanın. Ayrıca ruj seçiminde hafif yapıya sahip olanları ve SPF içerenleri tercih etmeye özen gösterin.

Suya Dayanıklı Olmalı

Maskara kullanmadan olmaz diyenlerdenseniz, yazın makyaj çantanızdan eksik etmemeniz gerekenlerden biri waterproof (suya dayanıklı) maskaradır.

Parlamamalı

Yaz aylarında özellikle T bölgesindeki yağlanmadan şikayetçi oluruz. Neyse ki bunun için bir kurtarıcı var; blotting paper/kurutma kağıdı. Yanınızda taşıyacağınız bu kurutma kağıtları, cildinizdeki fazla yağı emerek parlamasını engelleyecektir. Bu kağıt ile cildinizi kuruladıktan sonra, sıkılaştırılmış pudra yardımı ile hafif bir ışıltı sağlayabilirsiniz.

Doğal Görünümlü Bronzer

Bronzer kullanırken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta doğal görünmesini sağlamaktır. Bunun için de sadece yüzünüzün yüksek noktalarına uygulayın; çene, alın, elmacık kemikleri ve burnunuza.

Baz Kullanın

Yazın fondöten gibi ağır makyaj malzemelerini tavsiye etmesek de, eğer kullanmanız gerekiyorsa makyajınızın yaz sıcağına dayanabilmesi ve uzun ömürlü olması için; nemlendiriciden sonra, fondötenden önce makyaj bazı kullanmayı unutmayın.


kaynak:http://pemberuj.net/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder