3 Haziran 2016 Cuma

Makyaj Fırçalarınızı Temizlemeniz İçin 5 Neden


Giysilerinizi, bulaşıklarınızı, saçınızı yıkıyorsunuz. Peki neden makyaj fırçalarınıza da aynı özeni göstermiyorsunuz? Makyaj fırçalarınızı ayda en az bir kere olmak üzere düzenli olarak yıkayarak temizlemelisiniz.

  • Makyaj fırçalarınızı düzenli olarak temizlemediğiniz zaman, yapışkan ve tozlu makyaj fırçaları cildinizde akneye neden olabilir. Eğer yüzünüzde açık yara, gözenek yada çatlamış deri varsa fırçalarda bulunan bakteriler enfeksiyon oluşturur. Aknelerden şikayet ediyorsanız bunun sorumlusu kirli makyaj fırçalarınız olabilir, temizliğine özen gösterin.
  • Makyaj fırçalarının üzerine yapışan makyaj malzemeleri fırçanın kıllarını kurutarak kırılmasına neden olur. Kırılan fırça kılları ise cildinizi aşındırır. Bu makyaj fırçalarını yüzünüzde gezdirdiğinizde cildinizin tahriş olmasına, aynı zamanda cildinizin yumuşaklığını kaybetmesine neden olabilirsiniz. Fırçalarınızı düzenli olarak temizleyerek onları yumuşak ve esnek tutabilirsiniz.
  • Dudak parlatıcısı ve maskara kabının içi tam da virüslerin yaşamayı sevdiği gibi karanlık ve nemlidir. Kirli fırçalar uçuk ve gözlerinizin kızarmasına, sulanmasına neden olabilir. Dudak parlatıcısı ve maskara fırçalarınızı alkol ile silerek temizleyebilirsiniz. Ayrıca özellikle göz ve dudaklarınızda kullandığınız fırçalarınızı kesinlikle bir başkası ile paylaşmayın.
  • Kirli makyaj fırçaları makyaj malzemelerinizin gerçek rengini elde etmenizi ve beklediğiniz sonucu almanızı engeller. Üzerinde önceden kullandığınız renkler durduğu için yeni uygulayacağınız renklerle karışarak kötü ve lekeli bir görünüme neden olacaktır.
  • Kirli makyaj fırçalarını kullanmak, parmaklarınızı kullanarak makyaj yapmak kadar kötü bir fikirdir. Temiz ellerle bile olsa makyaj malzemelerini parmaklarınızla uygulamak, parmaklarınızda bulunan yağların bakterileri yaymasına neden olur. Eğer makyaj fırçalarınızı temiz tutmazsanız parmaklarınızı kullanmak işinize gelecektir ve bu da hiç hijyenik olmayacaktır.
kaynak:http://pemberuj.net/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder