1 Haziran 2016 Çarşamba

Kırılan Tırnaklar İçin Öneriler

Ellerinizi çok suya sokmak, aşırı sabun ve deterjan kullanmak, uzun süre oje sürmek ve sık sık aseton kullanmak, kötü beslenme ve bazı vitamin eksiklikleri ve bunlar gibi birçok neden tırnaklarınızın kırılmasına sebep olur.

Tırnakların kırılmasını önlemek için neler yapabilirsiniz?

.Öncelikle tırnaklarınız kırılmasına sebep olacak sağlık sorunlarınızın olup olmadığını öğrenmeniz gerekir. Demir eksiliği, troid bezlerinin az çalışması, A ve C vitamini eksikliği gibi nedenler tırnakların kırılmasına sebep olan bilindik hastalıklardandır. Sağlık kontrolünüzü yaptırıp ilaçlarınızı kullandıktan sonra sağlıklı tırnaklara kavuşabilirsiniz.


Sağlık kontrolünü yaptırıp herhangi bir sorunla karşılaşmadıysanız tırnaklarınızın kırılmaması için neler yapmalısınız?

1. Sağlıklı beslenin.


Günlük hayatınızda yiyip içtiklerinize dikkat etmeniz gerekir. Bol bol su içmeli (en az 8 bardak)
ve sağlıklı beslenmelisiniz. Sağlıklı beslenme vücudunuzun diğer organlarını olduğu gibi tırnaklarınızı
da besler ve güçlendirir.

2. Tırnaklarınıza bakım yapın.


Fazla uzatılan tırnakların temizlenmediği takdirde kırılması gayet doğaldır. Bu nedenle tırnaklarınızı en az haftada bir kesin yada törpüleyin. Akılınıza geldikçe tırnaklarınıza badem yağı ve limon suyuyla masaj yapın.

3. Tırnaklarınızın nem ihtiyacını karşılayın.


Tırnağınızın cildiniz gibi neme ihtiyacı vardır. Eğer çok kırılan, soyulan, ayrılan yapıda tırnaklarınız
varsa tırnaklarınızı mutlaka nemlendirmelisiniz. 1 ay boyunca her akşam 15 dakika zeytin yağında beklettikten sonra su ile ellerinizi yıkamalı ve ardından nemlendirici sürebilirsiniz.

4. Tırnaklarınızı kötü kullanmaktan kaçının.


Aşırı sıcak suya maruz kalması, çarpmalar, zorlamalar, kimyasallar, ojeler ve asetonlar da tırnak kırılmasına neden olur. İş yaparken mutlaka eldiven kullanmalısınız. Deterjanlar tırnaklara büyük zarar verir. Her oje çıkarma işlemi sonrası ellerinizi yıkayıp nemlendirmeyi unutmayın. Aşırı sıcak su tırnakları yumuşattığı için kolay kırılabilir hale getirir. Mümkün oldukça ellerinizi sıcak suda bekletmeyin.

5. Tırnaklarınıza kürlerle bakım yapın.


Bir kase ılık suyun içine;
Bir tatlı kaşığı limon suyu,
Bir çorba kaşığı tuz,
Bir çay kaşığı zeytinyağı,

Bir tatlı kaşığı sirke koyduktan sonra ellerinizi bu suyun içinde en az 20 dakika tutun.

Bu uygulamayı düzenli olarak her akşam yapmaya devam ettiğiniz takdirde tırnaklarınız çok güçlendirecek ve daha hızlı uzayacaktır.

6. Tırnaklarınızı dinlendirin.


Tırnaklarınıza her gün oje sürmeyin. Haftanın bir kaç günü tırnaklarınızın ojesiz kalmasını, ışık ve hava almasını sağlayın.

kaynak:http://www.yasamtonu.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder